РАДНА ПОСЕТА ВРШЦУ И ОКОЛНИМ МЕСТИМА

Датум: 13/06/2017      Категорија: Остале вести

Данас су генерлни секретар Рукометног савеза Војводине Слободан Вишекруна и председник Комисије за такмичења РСВ Владимир Кнежић били у радној посети у Вршцу и околним местима. Приликом доласка у Вршац, обишли су просторије рукометног клуба "Младост" у којима су разговарали са руководством клуба.

Миле Милковић, Бобан Бекић, Предраг Мандић, Владимир Лаушев и чувени Никица Каракаш - Миша су Вишекруну и Кнежића детаљно упознали са свим детаљима везаним за рад и функционисање клуба, али и проблемима са којима се суочавају, а који прете да се можда доведе у питање и егзистенција овог спортског колектива. Клуб се и поред тих проблема озбиљно укључио у промоцију рукомета и анимацију деце и у насељеним местима у околони Вршца.

Управо таква два места су, након посете клупским просторијама, обишли и представници РСВ и то основне школе Моша Пијаде у Гудурици и Бранко Радичевић у Великом Средишту. На отвореним теренима поменутих школа, сви присутни су се уверили да се тренажни процес одвија под патронатом клуба, али и наставнице физичког васпитања Сузане Шеган, која је некада била рукометашица у ЖРК "Железничар" из Книна.

Том приликом, дечацима и девојчицама је предат поклон савеза у виду рукометних лопти, како би се још лакше одвијали сами тренинзи и унапредио стручни рад.

Након обиласка ова два села, делегација се запутила у Дом црвеног крста, који се налази на Вршачком брегу, како би се уверили у квалитет спортских садржаја и смештајних капацитета, који могу да послуже за припреме екипа или боравак у неким другим прилкама у сезони, као што је карантин.

Уследила је и посета спортској хали "Миленијум", где је делегацију примио директор центра Срђан Пртљага, са којим се најпре у хали, а затим и службеним простторијама разговарало о могућој сарадни између савеза и Миленијума.

На самом крају ове радне посете закључено је да постоји нада да ће рукомет у Вршцу поново достићи некадашње успехе, али са својим играчима и играчицама, који ће стасавати у млађим селекцијама клуба и такмичењу у ЛМК РСВ.