Промоције рукомета одржане у новосадским основним школама

У акцији коју организује Градски рукометни савез Нови Сад своје учешће узео је и Рукометни савез Војводине, а циљ је упознавање деце са рукометом и позивање да у што већем броју дођу на утакмицу коју ће Србија одиграти против Шпаније, 12. маја, у Новом Саду.
Почетак саме акције за циљ је имао увођење рукомета у новосадске основне школе и формирање новосадске мини лиге, што је у великој мери и успело, захваљујући енергији и залагању Тање Медвед и Ање Пантић, руководећих у ГРС Нови Сад. Акција је настављена посетом репрезентативаца Србије, Вукашина Воркапића, Андреја Трнавца, Миљана Пушице, Луке Рогана и селектора Бориса Ројевића, који су малишанима показивали основе рукомета и играли се са њима. Представници Рукометног савеза Војводине били су генерални секретар, Рајко Продановић, који је и сам некад са успехом носио дрес репрезентације, а такође је присутан био и председник РСВ, Филип Бацковић.
Промоција је изазвала велико интересовање међу децом, која су одушевљено и радосно узела своје учешће и забавила се са промотерима. Верујемо да ће велики број малишана из свег гласа навијати за репрезентацију Србије у квалификационој утакмици и да ће им се репрезентативци одужити максималном борбом и залагањем.