ОДРЖАНА СКУПШТИНА КЛУБОВА ДРУГЕ ЛИГЕ

Датум: 17/07/2018      Категорија: Сениорска такмичења

У понедељак  је у Новом Саду одржана Конститутивна скупштина Заједнице клубова Друге рукометне лиге "Север". Седници су присуствовали представници мушке лиге, али и представници обе групе "Исток" и "Запад" у конкуренцији жена.

Након конституисања скупштине ДРЛ "Север" за сезону 2018/2019, извршен је избор органа лиге.

За председника скупштине је изабран Драган Шкопеља, а у вођењу седнице му је помагао потпредседник Владимир Гергијевски.

Скупштина је усвојила Правилник о удруживању и раду заједнице клубова ДРЛ "Север", након чега се прешло на извештаје директора и помоћника директора за судијска питања, Марка Менићанина, односно Здравка Адамовића. Како, због техничког пропуста клубовима није достављен извештај о раду, исти је презентован на видео биму, а секретару лиге је наложено да првог радног дана свим клубовима пошаље оба извештаја, а подвучено је и будућем управном одбору, као и новом директору Вери Вранеш, да се такви пропусти не понове у сезони, која је пред нама. Након читања извештаја и дискусије, која је уследила, оба извештаја су усвојена, па се наставило са радом по осталим тачкама дневног реда.

Уследио је избор председника и чланова Управног одбора лиге, који ће у овој сезони бити у следећем саставу:

1. Јожеф Тобиаш, председник

2. Зоран Јовановски, потпредседник

3. Милош Бугарски, члан

4. Маја Илић, члан

5. Драган Миљковић, члан

6. Мирјана Галин, члан

7. Милорад Попадић, члан.

По питању аката, председник ТК РСВ, Владимир Кнежић, је присутне чланове скупштине информисао да нажалост акта за ову сезону још нису донета иако је 1. јула почела нова такмичарска сезона. Такође, обећао је да ће Комисија, одмах по усвајању аката од стране УО РСС, свим клубовима послати сажету верзију свих најважнијих промена.

Када је у питању мушка лига, на основу одлуке ТК РСВ, од сезоне 2019/2020 она ће бројати 12 клубова, уместо досадашњих 14, а у циљу рационализације трошкова, што је већ неколико сезона био захтев клубова. Комисија је такође донела одлуку, да се лига не попуњава, уколико нека од екипа одустане од такмичења од тренутка жребања па до почетка такмичења. Две најбољепласиране екипе ће се преселити у ПРЛ "Север".

Женска лига ће се и у овој сезони играти у две групе и то "Исток" и "Запад", због смањења трошкова путовања, а по прве две екипе из обе групе ће учествовати у двомечима баража (1ист - 2зап и 1зап - 2ист), где ће као и претходне сезоне предност домаћег терена у реваншу имати бољепласирана екипа, те ће се након завршета такмичења две екипе пласирати у ПРЛ "Север".

Повело се и питање наступа екипе са тренерима, који у току утакмице пређу у функцију играча, те ће се у наредних неколико дана предлог решења упутити Комисија за такмичења, а она даље радној групи за израду нових аката.

Мушка лига почиње 15./16. , а женска током викенда 22./23. септембра, а резултате жребања и распоред одигравања утакмица можете видети на страници лиге.