ПОТПИСАН УГОВОР О ОРГАНИЗАЦИЈИ ФИНАЛНИХ УТАКМИЦА КУПА ВОЈВОДИНЕ

Датум: 26/09/2017      Категорија: Сениорска такмичења

Јуче је у кабинету председнице општине Оџаци потписан Уговор о организацији финалних утакмица Купа Војводине у рукомету. Уговор су потписали председница Општине Латинка Васиљковић и генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна.

Рукометни савез Војводине има за циљ да организацијом финалних утакмица Купа, највећег рукометног догађаја у Војводини, промовише рукомет у свим срединама, а нарочито у оним у којим је рукомет некада имао много више успеха.

"Рукомет у Оџацима се буди. Ове године имамо по први пут клуб, који се такмичи у Првој лиги, а то су Дероње. У току посете рукометном кампу, разговарали смо са секретаром спортског савеза и чланом оштинског већа задуженим за спорт, а касније и са председницом општине што је довело до потписивања уговора о рганизацији финалних утакмица Купа Војводине" - рекао је Вишекруна, након потписивања.

Председница Општине Оџаци Латинка Васиљковић се такође обратила медијима. Она је, између осталог изјавила: "Рукомет је веома заступљен на територији наше општине. Хоћемо да женски рукомет и млађе категорије подигнемо на још виши ниво. Наш спортски центар у потпуности испуњава све захтеве и има потребне услове једне овако озбиљне манифестације. Наставићемо и са помагањем и финансирањем рукометних клубова и рукометног кампа, који се традиционално одржава током лета".

Присутнима се обратио и директор Купа Војводине Владимир Кнежић са речима: "Ово је најмасовније такмичење код нас. Новина је да се од ове сезоне сви клубови такмиче у Купу Војводине, јер само победник учествује на финалном турниру Купа Србије. Управо због тога, очекујемо да ће ово бити најквалитетније такмичење у последњих десет година. Поред тога циљ нам је да се та манифестација искористи на најбољи могући начин и да се промовише рукомет, а нарочито рад са млађим категоријама, јер одатле све креће".

"Заиста, ово је велика част, пре свега. Ми из спортског савеза, уз подршку руководства општине, ћемо покушати да подигнемо ниво манифестација. Ово је врхунски догађај на нивоу Војводине. Ја сам поносан што су нас подржали људи из Рукометног савеза Војводине и локалне самоуправе и овим путем се захваљујем, уз обећање да ћемо бити добри организатори", рекао је Михајло Сујер, секретар спортског савеза.

Прилог са Телевизије К25 можете погледати на следем линку:

http://rsv.co.rs/video_galerijalist.php

Финалне утакмице би требало да се одиграју 15. фебруара 2018. године, а све детаље о овогодишњем Куп такмичењу, можете пронаћи у делу сајта, који се односи на Куп такмичења.