ОЏАЧКИ КЛУБОВИ СА ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАРОМ

Датум: 25/09/2017      Категорија: Остале вести

Данас су клубови са територије општине Оџаци имали прилику да разговарају са генералним секретаром РСВ Слободаном Вишекруном.

Члан општинског већа Небојша Николић и секретар Спортског савеза Михајло Сујер су уприличили овај састанак, на ком су присуствовали рукометни радници који воде клубове из Каравукова, Бачког Грачца, Дероња и Оџака, а Брестовчани су оправдано били одсутни због пословних обавеза.

"Хвала Вам на добродошлици и што сте и ви као локална самоупрва препознали овакав вид сарадње као адекватан и изразили жељу да на овом састанку сви изнесемо проблеме, који нас муче, а да онда разговарамо о истим и покушамо да их решимо заједничким снгама. Радо се одазивамо позиву и одлазимо у све локалне самоуправе у којима постоје рукометни клубови, а у Војводини су то скоро све општине" - рекао је Вишекруна, отворивши састанак.

Након њега, Небојша Николић се надовезао: "И ми се захваљујемо људима из Рукометног савеза Војводине што су данас са нама и што ће и они моћи да се увере да водимо рачуна и бринемо се о рукометним, али и свим другим клубовима. Наша је обавеза да покушамо да све подигнемо на виши ниво, а по први пут имамо и прволигаша, женски клуб из Дероња и то нам је велико задовољство".

Михајло Сујер се осврнуо на део, који је везан за рад савеза спортова и сарадњу са клубовима: "Трудимо се да свима обезбедимо елементарне услове за тренирање и такмичење. Клубови знају са којим средствима располажемо и немамо проблем у комуникацији. Оно што нам је приоритет јесте наставак школовања и едукације тренера. На том пољу ожемо да будемо задовољни, јер сваке године ишколујемо нове тренере, које обавежемо да у наредних пет година треба да раде у свом спорту и то на територији наше општине. Велика нам је част, јер нам је Рукометни савез Војводине, препознавши потенцијал, дао могућност организације највећег рукометног догађаја у Војводини, финла купа, а у разговорима смо и за неке завршне турнире млађих категорија".

Након уводних излагања, представници клубова су изнели проблеме, са којим се сусрећу у раду. Од представника РК "Борац" - Бачки Грачац Стевана Цвјетковића се могло чути да у селу и даље живи рукомет. "Ми смо сложни и трудимо се да рукомет у нашем селу опстане. Када игра наш Борац, спортски (центар) је пун. Локална самоуправа нам достав помаже, али смо свесни да нема пара колико би ми сви желели, па се и само организујемо и обезбеђујемо услове за рад. Позвао бих надлежне да мало размисле о критеријумима за суфинансирање клубова и да додатно вреднују, а самим тим и издвоје више новца за клубове, који играју на "свом" терену и игралишту. Ко има тренинге и утакмице у хали, само дође са торбом и кад заврши, окрене се и оде, а ми прво све припремамо, а после и распремамо уз константна улагања у одржавање објеката, које користимо. Направили смо још две свлачионице и надам се да ћемо их ускоро и завршити, али нам треба помоћ" - био је део Цвјетковићевог излагања.

Председник ЖРК "Дероње" је крато рекао: "Ми се трудимо да скупимо све више деце. Сада имамо девојку, која је тренер и која има задатак да ради са најмлађима, а ми јој сви заједно помажемо на почетку, како би та секција била што масовнија".

И представници осталих клубова су имали сличне констатације и предлоге, а похвално је што се оживљава рукомет у свим срединама у којима је раније био веома квалитетан и одакле су потекла и многа рукометна имена, као и садашњи селектор женске рпрезентације, Љубомир Обрадовић.

Вишекруна се са Николићем и Сујером договорио да се неки ситни технички проблеми у раду решавају у ходу, а да РСВ стоји на располагању за сваки вид сарадње и помоћи, као што је то био случај и до сада.