Турнир РАСТИМО - Трофеј града Новог Сада почиње данас

Од данас до недеље одржаће се Међународни турнир у рукомету и мини рукомету ''РАСТИМО - ТРОФЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА”, на којем би учешће требало да узме укупно више од 500 малишана, девојчица и дечака. Традиционални Међународни турнир у рукомети и мини-рукомету одржава се по 21. пут, под покровитељством Града Новог Сада и уз велику помоћ Управе за спорт и омладину, а биће одржан у Великој и Малој дворани СПЦ “Војводина” (Спенс) и сали ОШ “Јожеф Атила”.
Очекује се учешће више од 500 младих рукометаша и рукометашица, узраста од шест до 16 година, из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Организатори истичу да су, упркос још увек неповољним условима због вируса Ковид 19, задовољни како организација тече. Истичу да су родитељи малишана имали велико разумевање, свесни да у овом тренутку деци недостаје бављење спортом, дружење и такмичење.
Такође су се на помоћи у реализацији захвалили руководству Рукометног савеза Војводине и Градског рукометног савеза Новог Сада, за које истичу да су помогли у промовисању рукомета и укључивању што већег броја деце у бављење спортом, пре свега рукометом.
Највећа очекивања организатори усмеравају на то да се деца наиграју рукомета, да се друже, да ће стећи нова пријатељства, али и упознати знаменитости и културне садржаје Новог Сада. Управо због тога пажљиво је направљена сатница турнира како би се деци омогућило да имају довољно слободног времена које ће да искористе на најбољи начин.
Турнир почиње данас у великој дворани Спенса од 15 часова, а у суботу и недељу утакмице ће се играти у све три сале од 8 до 17 часова, а улаз је бесплатан. Финалне утакмице су у недељу од 14 часова, а по завршетку турнира, заинтересовани учесници моћи ће да присуствују рукометној утакмици квалификација за Лигу Европе Војводина - Кадетен Шафхаузен.