Јуниорке заузеле треће место у Италији

Женска јуниорска репрезентација Србије заузела је треће место на Европском првенству Б дивизије, одржаном у Италији. Наше девојке су успеле да се уздигну после јучерашњег болног пораза у полуфиналу и савладају Шпанију у утакмици за треће место резултатом 23:22 (13:11).
СРБИЈА – ШПАНИЈА 23:22 (13:11)
СРБИЈА: Обреновић 5, Коцић 6, Којић 1, Инђић, Миловић 2, Кленковски 2, Мијаиловић 1 , М. Илић 2, Недељковић, Симић , Ловрић, Тодоровић, Маленовић 3, Зубовић 1, Шарац, Т. Илић 
ШПАНИЈА: Нуез Вила 1, Гутијерез Мора 3, Море Мартинез 7, Касиа Кастро, Залдуа Ачега, Рипа Сариес 1, Онтиве Рос Кампос 1, Канас Каденаз, Кастро Виано, Бернабе Кобос 1, Бенитез Гомез 2, Алонсо Фернандез, Аморес Аркос, Лусио Гарсија 6, Санчез Кано, Родригез Састре
Обе екипе су опрезно ушле у утакмицу и нисмо имали прилике да видимо пуно голова на самом почетку меча. Виђена је изједначена борба током већег дела првог полувремена, а изузетно је била расположена Тамара Коцић, која је везала пет голова. Пред крај првог дела сусрета Србија је стекла предност од три гола, али се Шпанкиње нису предавале и на одмор се отишло резултатом 13:11.
Одлично су наше девојке кренуле у другом полувремену, и до 49. минута стекле су предност од 19:14. Међутим, неколико нереализованих седмераца Србије и противнице које су биле решене да се не предају до самог краја, унели су неизвесност у финиш сусрета. Наше јуниорке су ипак имале довољно енергије да не дозволе да им измакне бронза и дале су све од себе да остваре тријумф у последњем сусрету на шампионату. Србија је заслужено славила резултатом 23:22 и обезбедиле треће место на овом првенству.