Момир Илић у избору за најбољег рукометаша деценије

Некадашњи капитен рукометне репрезентације Србије, Момир Илић, добио је велику част, пошто је од стране портала "Handball Planet'' уврштен у избор за најбољег рукометаша деценије. Прослављени леви бек који се повукао прошле године, оставио је несумњив траг у деценији која броји последње месеце. Не само у српском, већ и у европском и светском рукомету. Као капитен националног тима предводио је Србију до највећег успеха од распада велике државе, сребра на Европском првенству одржаном у Београду 2012. Такође, и на континенталном нивоу оставио је дубок траг, пошто је играјући за Гумерсбах, Кил и Веспрем дошао до тога да буде трећи стрелац Лиге шампиона икада.
"Handball Planet" је конкуренцију поређао по позицијама, тако да је изабрао по три играча на свакој основној позицији, уз играче који су играли искључиво одбрану, који су освојили највише гласова на прелиминарном гласању. Илић је место међу три најбоља лева бека заузео уз данског аса Микела Хансена и Норвежанина Сандера Сагосена.
Од играча из региона номинован је хрватски репрезентативац Домагој Дувњак на позицији средњег бека, уз Николу Карабатића и Швајцарца Андреа Шмита, као и легенда македонског рукомета, Кирил Лазаров, на месту десног бека у конкуренцији Мађара Ласла Нађа и шпанског репрезентативца Алекса Дујшебајева.
Можете и ви гласати за најбоље рукометаше деценије путем овог ЛИНКА