Одржан састанак представника региона

Јуче је у Крагујевцу одржан састанак представника рукометних региона из Србије. У делегацији Рукометног савеза Војводине су били Борислав Перовић, Момир Рнић, Слободан Вишекруна и Владимир Кнежић.

Тема састанка, ког је сазвао Владислав Крсмановић, председник скупштине РСС, била је: Превазилажење кризе у Рукометном савезу Србије и израда предлога новог Статута РСС.

Наредни састанак, са истом темом, заказан је за другу половину наредне недеље, како би регионални рукометни савези обавили унутрашње консултације.

Подсећања ради, скоро четири године Скупштина Рукометног савеза Србије не ради у пуном капацитету, јер у њеном раду не учествују представници Рукометног савеза Војводине и Рукометног савеза Косова и Метохије, што је последица усвајања актуелног Статута.

Новим Статутом би заступљеност делегата требала бити објективнија, у складу са бројем клубова, чланова, активности и успеха, а и клубови би преко својих заједница добили директне представнике у Скупштини РСС, што до сада није био случај.