Сећања: Прволигаш Војпут снажно против Партизана

Партизан - Спартак Војпут 23:22 (12:12)

Место одигравања: Бор, Година: 2012., Судије: Лазић - Арсенијевић

Партизан: Васић, Милошевић, Мандић, Илић В., Радановић, Максић, Кладарин, Радивојевић, Мршуља, Бабић, Илић Н., Милинић, Костадиновић и Радовановић. Тренер: Александар Брковић.

Спартак Војпут: Вукославовић, Врућинић, Павловић, Ратковић, Ројевић, Тодоровић, Ристовски, Јовановић, Кукић, Дистол, Косовић, Папић, Божовић и Ђукановић. Тренер: Вук Рогановић

Након што је, помало изненађујуће, елиминисао Југовић у полуфиналу Купа Србије, Спартак Војпут је одиграо још једну изванредну утакмицу, у финалу Купа Србије. Поражени су од тадашњег актуелног првака Србије, екипе Партизана, у једној веома драматичној и крајње неизвесној утакмици са мало голова.

Добро су Суботичани започели финале, које су играли без Слободана Веселиновића, главне полуге у нападу, који је суспендован због прекршаја и дисквалификације у полуфиналу, али одлично вођени од стране искусног стратега Вука Рогановића. Путари су од самог почетка држали игру у егалу и показали да су равноправни у борби за пехар, па су након почетног вођства Партизана од 1:0 и 2:1, преокренули резултат на 3:2, головима Папића и Дистола. Наставили су у том ритму и у наставку меча, па су јаком и покретљивом одбраном, уз одличне интервенције голмана Кукића, Суботичани дошли до предности од 8:5, након још једног гола Дистола. Дуго је стајао на семафору овај резултат, голгетерски пост је прекинуо Мештер смањењем разлике на 8:6. Највећу предност Суботичани су имали у 24. минуту, након гола Ратковића за 11:7. Разиграли су се тада црно-бели и успели да изједначе резултат на 11:11, у 27. минуту. До краја полувремена, обе екипе су постигле по један гол, тако да се на одмор отишло са 12:12.

Почетком другог полувремена Партизан је успео да поведе са два гола разлике, 14:12 и 15:13, међутим прецизним шутевима Божовића, Спартак Војпут поново враћа утакмицу у егал 16:16. Успели су црно-бели поново да се одлепе на два гола предности, међутим нису посустајали ни Суботичани. Играли су веома добро и новим головима Папића и Дистола изједначили резултат на 20:20, десет минута пре краја. Одлично је бранио у тим тренуцима Кукић, пред којим су немоћно деловали нападачи Партизана. У последњи минут Београђани су ушли са два гола предности 23:21. Уследио је сличан сценарио као у мечу са Југовићем, али овај пут Суботичани су остали кратки за један гол. Дистол је смањио на један разлике, 23:22. Уследила је добра одбрана Спартак Војпута и брз контранапад који је прекинуо Костадиновић, због чега је зарадио искључење. Нажалост остало је мало времена за реализацију, па је уследило велико славље Партизана.

Спартак Војпут, иако Прволигаш достојно се носио са шампионима државе и чак био у егалу током целе утакмице, али не и на самом крају. Показали су момци у плаво-белим дресовима да им је место међу најбољим клубовима Србије, а данас се ту клуб из Суботице и налази, у АРКУС лиги, стабилно и са респектабилним саставом.

Утакмицу можете погледати овде ПРВО ПОЛУВРЕМЕ   ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ