Одигравање утакмица без присуства публике

Влада Републике Србије је, на јучерашњој седници, донела је Одлуку да се све утакмице у спортским дворанама до даљњег одигравају без присуства публике.

Сходно тој одлуци, Министар здравља је донео Наредбу, која је објављена у Службеном гласнику, а коју можете прочитати испод текста, у делу "документи".

На основу горе наведних одлука, обавештавамо вас да ће се, у складу са истим, све утакмице које се играју на територији РСВ одигравати без присуства публике.

Утакмицама могу присуствовати само учесници утакмице (сва лица уписана у записник), редарска служба, спикер, сниматељи, фотографи, акредитовани новинари, брисачи паркета, деца која су укључена у протокол, али и представници организатора такмичења.

Одговорни за спровођење одлуке на самим утакмицама су одговорни званичници екипа домаћина, а свако кршење повлачи одговорност у складу са казненим одредбама Закона о заштити становништва од заразних болести.

Делегати и контролори су у обавези да у својим извештајима наведу да ли се организација утакмице одвијала у складу са одлукама државних органа, такмичарске комисије и директора лиге.

Када је у питању Лига млађих категорија РСВ, препорука је да се у хали могу налазити и играчи/играчице две екипе, који/које играју наредну утакмицу, како би се испоштовала Наредба Министра и да у хали у истом моменту не би било више од 100 особа.

Такмичарска комисија РСВ

Документи
Наредба министра о забрани окупљања