Одржан семинар за делегате 2,3 и 4 степена

У складу са одлуком УО ЗД РСС, у ЦФК ''Драго Јововић“ у Врбасу је у суботу 22.02.2020. године одржан редован зимски семинар за делегате другог, трећег и четвртог степена. Семинар је организован у сарадњи са Заједницом судија и контролора РСС, а рад се одвијао у једном делу самостално, а у другом делу заједнички са судијама и контролорима. Овогодишњи семинар отворио је Жељко Голубовић, који је поздравио све присутне и детаљно их упознао са сатницом семинара.

У наставку семинара председник УО ЗД РСС Зоран Чернох поднео је извештај и презентовао анализу рада делегата у јесењем делу сезоне. У својој анализи изразио је задовољство бројем утакмица чланова заједнице као и квалитетом рада и извештаја делегата. Поред тога истакао је да ће до почетка првенства обавити разговоре са директорима лига и помоћницима директора о заступљености чланова заједнице на основним лигама чланова заједнице.

Према утвђеном програму семинар је настављен видео тестом који је презентовао Јован Попадић, члан Стручне комисије за усавршавање делегата и дугогодишњи међународни делегат. Видео тест се односио на међународна правила рукометне игре и њихову примену, са посебним акцентом на специфичне ситуације у којима се могу наћи делегати у току утакмице. Након завршетка видео теста у којем су учествовали сви делегати и контролори настављен је рад по утврђеној сатници.

У наставку семинара међународни судија Владимир Јовандић је одржао презентацију Критеријум суђења на СП у Јапану 2019. године са великим бројем видео клипова.

Семинар је завршен анализом рада службених лица у јесењем делу сезоне и смерницама за рад у наредном периоду, о којем су говорили директори ПРЛС и ДРЛС и помоћници директора ПРЛС и ДРЛС.

Посебно истичемо и да је заједница богатија за седам нових чланова који су данас успешно положили тест и стекли звање рукометних делегата.