Сеха лигаши у финалу меморијала ''Драго Јововић''

Као што смо и најавили, традиционални меморијални турнир ''Драго Јововић'' данас је отворен и одигране су прве утакмице на турниру. У првој утакмици састале су се екипе шабачке Металопластике и каћког Југовића, а победу у дуелу два прослављена клуба остварио је учесник СЕХА лиге, Металопластика.

Добро су парирали изабраници Бориса Жарковића популарним ''плавим'' из Шапца, али су на крају момци тренера Веселина Вуковића ипак успешно привели утакмицу крају резултатом 34:32 (19:16). Најефикаснији у оба тима био је Милош Гроздић (9), док су у Југовићу још били запажени повратник Добривоје Марковић (7) и голман Миловановић. У редовима Металопластике најефикаснији је био играч утакмице Вукашин Воркапић (7), а подршку је имао у колеги са левог крила Виктору Матичићу (6), као и у одличном голману Бомаштару.

У другој утакмици вечери млади Врбашани имали су прилику да наспрам себе имају шампиона државе и са њим одмере снаге. Како доликује правом фавориту, Војводина је силовито кренула од старта и све до краја одржавала убедљиво вођство. Најбољи појединац утамкмице, Милош Грозданић, постигао је 7 погодака, а равномерно распоређене голове постизали су и Стефан Илић (5), као и Бранко Томић (5). У редовима домаћина, екипи РК Врбас, ефикаснији од осталих били су Огњен Регодић (6) и млађани Урош Митровић (6).

Утисак је да ће у сутрашњим утакмицама бити још узбуђења и да ће љубитељи рукомета, који су данас у веома великом броју испунили халу, моћи да уживају у одличној рукометној представи.