ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ РУКОМЕТНОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Рукометна прича стара 70 година испричана је у четвртак, 23. јануара у Конгресној сали Мастер центра. Свечаној академији коју је организовао Рукометни савез Војводине како би обележио јубилеј свог рада присуствовало је преко 200 званица, из света спорта, али и из осталих области.

На самом почетку, премијерно је приказан део филма који је снимљен да представи све оно што се урадило у протеклих 70 година. Након тога присутне је најпре поздравио председник УО РСВ Борислав Перовић, водећи их кроз кратку историју рукомета и рада Савеза. Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез честитао је јубилеј и пожелео наставак успешног рада.

После уводних речи прешло се на доделу плакета онима који су на неки начин обележили и допринели раду Савеза. Председник Скупштине Зоран Пашић, председник Управног одбора Борислав Перовић и генерални секретар Слободан Вишекруна најпре су уручили специјалне плакете пријатељима Савеза – Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Спортском савезу Војводине, Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, Рукометним савезима Србије, Косова и Метохије, Београда, Централне Србије, Републике Српске, као и заједницама судија и контролора, делегата и тренера РСС. Том приликом добитници су уручили поклоне и представницима Рукометног савеза Војводине. За несебичан допринос награђени су пријатељи Савеза – РТВ, ТВ Арена Спорт, фирме Модеколо, Пут-инвест, Бобар и Нафтацхем.

Додељена су и појединачна признања. У историји дугој 70 година, мењао се начин рада, али су квалитетни људи били и остали најважнији део ове рукометне организације. Сваки од појединаца који су примили плакету уткали су део себе, своје воље, времена и енергије, како би виши спортски циљеви били остварени. Међу добитницима нашли су се истакнути рукометни радници, који су на различитим функцијама дали све од себе да рукомет у Војводини постане бољи.

С обзиром на то да је рукомет спорт у којем је индивидуалност подређена колективу Рукометни савез Војводине наградио је све оне који су у националном дресу представљали своју земљу на најбоље могући начин. Међу награђенима нашли су се освајачи медаља Фајфрић, Рнић, Елезовић, Рађеновић, Вермезовић, Галиц, Томајек, Перић, Шкрбић, Медвед, Паплацко, Ерић и многи други. 

Пред сам крај званичног дела програма у име добитника присутнима се обратио некадашњи председник РСС Велимир Марјановић. 

Дружење старих рукометних пријатеља настављено је на коктелу који је уприличен у ресторану Мастер центра.

Више фотографија погледајте овде.