Одржан турнир ''Дружимо се, играмо и растемо''

Датум: 25/12/2019      Категорија: Мини рукомет

Одржан је традиционални међународни турнир у мини рукомету "ДРУЖИМО СЕ, ИГРАМО И РАСТЕМО" у организацији РК "Растимо", под покровитељством Градске управе за спорт и омладину. На Турниру су учествовале 32 екипе из Србије и Републике Српске, са 372 мала рукометаша од 5 до 11 година, који су у незаборавном дружењу, игри и такмичењу, уз велику подршку родитеља, дека, бака и навијача одиграли 48 утакмица и показали све оно што су до сада научили из рукомета и колико уживају играјући га.

Манифестацију су својим присуством увеличали бивши познати рукометаши (учесници Кампа "Растимо", сада њихови тренери) и репрезентативци Татјана Медвед, Ана Батинић, Станко Кљајић, Милош Митровић, Драган Видовић, Угљеша Гламочић, Томислав Рожмарић и Ева Фајка, тренери Владан Јордовић и Зоран Абрамовић, ген. секретар РСВ Слободан Вишекруна и најуспешнији председник Рукометног савеза Србије, Велимир Марјановић.

Татјана Медвед је поздравила учеснике турнира, а члан градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетичанин је званично отворио турнир. Као признање, организатори су све учеснике турнира прогласили победницима и наградили медаљама. Велику захвалност за успешност манифестације заслужили су Градска управа за спорт и омладину, Спортска дворана Петроварадин, АД ВИТАЛ, ДОО Минаqва, Агенција Огањ и волонтери.

Још једном се показало да је РК "Растимо" један од лидера у организовању и реализацији манифестација посвећених младим рукометашицама и рукометашима који тако имају прилику да одмере своје вештине и усвојена знања, развијају фер-плеј и да се друже и стичу нова пријатељства.