У посети рукометним клубовима у Шиду

Датум: 23/12/2019      Категорија: Остале вести

Генерални секретар, Слободан Вишекруна, на позив рукометних клубова из Шида, РК ''Раднички 1958'' и ОЖРК ''Раднички'', посетио је данас Шид и у разговору са замеником председника Општине, Зораном Семеновићем, секретаром спортског савеза, Бранком Новаковићем, као и тренерима Миодрагом Перовићем и Милошем Милошевићем, размотрио актуелна дешавања и проблематику шидских рукометних клубова.

У разговору присутних констатовано је да су клубовима обезбеђени бесплатни лекарски прегледи, превоз спортиста, као и термини у спортској хали, али је истакнут и проблем недостатка грејања у хали, што отежава тренирање, као и одигравање утакмица. Упркос томе, заменик председника Општине истакао је да Општина стоји иза рукометних клубова и да их подржава у напорима које показују, са циљем унапређења рукомета у овој средини.

Шид је некада имао одличну екипу, која се у Југославији такмичила у другом рангу, а верује се да ће дечаци и девојчице наставити ту традицију, будући да се кроз такмичење у Лиги млађих категорија развијају и постају бољи и јачи.

Овим је Рукометни савез Војводине наставио праксу посећивања локалних самоуправа, са циљем остваривања боље комуникације међу свим чиниоцима у спорту.