ТУРНИР МИНИ РУКОМЕТА ЗА ОСНОВЦЕ У РУМИ

Датум: 11/10/2019      Категорија: Мини рукомет

Већ девету годину заредом организује се турнир у мини рукомету за децу од 1. до 5. разреда основне школе. Ове године на турниру су учествовале скоро све основе школе из Руме.

Организатор, испред РСС и РСВ, био је РК РУМА у сарадњи са Општином Рума. На турниру сваке године учествује између 400 и 500 деце која се опробају у мини рукомету, а на турниру као волонтери учествују играчи и играчице РК Рума.

Најбољи тимови као награду добијају слатке пакете, а сви учесници су били почашћени слатким производима. РССе је донирао лопте и маркере.

"Пре свега желимо да прикажемо деци рукомет, јер ово је један од најбољих начина да се деца упознају, пошто је генерално спорт спуштен јако ниско у овим генерацијама и наш циљ је да упознамо децу са рукометом и да им понудимо опцију да дођу да пробају да тренирају, јер из овога смо ми добили прваке државе за неких последњих седам година из Руме, како клупске тако и школске прваке државе. Змај Јовина школа је била првак, Гимназија је била првак државе, све из ових манифестација смо добили те резултате", изјавио је Драган Видовић, тренер РК Рума.