ОДРЖАНА СЕДНИЦА УО РСВ

Петнаеста проширена седница Управног одбора Рукометног савеза Војводине одржана је у уторак, 25. јуна у просторијама Спортског савеза Војводине. На дневном реду нашле су се следеће тачке:

1. Разматрање и усвајање записника:

- 12. редовне седнице УО РСВ,

-  13. електронске седнице УО РСВ,

- 14. електронске седнице УО РСВ.

2. Потврђивање одлуке Одбора за хитна питања

3. Разматрање и усвајање извештаја око такмичарских активности у сезони 2018/2019

4. Информација о активности репрезентативних селекција млађих категорија

5. Разматрање и усвајање предлога ТК РСВ:

- седишта лига,

- директора лига и помоћника за судијска питања

6. Усвајање предлога састава лига за сезону 2019/2020

7. Организационо-техничке припреме за наредну сезону

8. Текућа питања

На самом почетку седнице, председник УО РСВ Борислав Перовић честитао је бившем селектору Србије и тренеру голмана скопског Вардара Дејану Перићу освајање Лиге шампиона са овим клубом и уручио симболичан поклон. Перовић је том приликом истакао да је Перићев квалитетан и предан рад са голманом Милосављевим дао немерљив допринос освајању трофеја. 

Сви записници са седница једногласно су усвојени, а потврђена је и одлука Одбора за хитна питања.

О такмичарским активностима у сезони 2018/2019 известио је председник Такмичарске комисије РСВ Владимир Кнежић. Осим материјалних проблема са којима се клубови сусрећу из године у годину, све такмичарске активности одвијале су се без проблема по унапред утврђеном распореду. Након излагања, извештај је једногласно усвојен.

Председник Заједнице тренера Јова Павлов информисао је присутне о активностима репрезентативних селекција млађих категорија. “Сусрети региона” ове године организовани су у Спортском кампу Караташ од  7. до 12. јуна 2019. године, одвојено за дечаке и девојчице. Учешћу селекција “Север” у овој акцији претходиле су бројне, добро осмишљене и реализоване активности на формирању стручних штабова селекција у обе конкуренције, утврђивању динамике окупљања и метода селекција играча и играчица. Сви чланови репрезентације Војводине су на овим сусретима били на висини задатка по свим основама.

Предлог Такмичарске комисије РСВ о седиштима лига, директорима лига и помоћницима за судијска питања једногласно је усвојен, као и предлог састава лига за сезону 2019/2020. 

У оквиру текућих питања, др Слађана Грујић обавестила је чланове УО РСВ да Факултет за спорт и туризам на јесен покреће програм за школовање кандидата који ће стећи законску и стручну могућност  за рад са децом млађом од 16 година, уважавајући одредбе  Правилника Националног савета за високо образовање (Службени гласник РС бр. 32/2019). Сви заинтересовани ће о детаљима бити благовремено обавештени.