НОВА СТРАНИЦА КЛУПСКЕ ИСТОРИЈЕ ИЛИ ПЕТИ ТРОФЕЈ У КЛУПСКОЈ ВИТРИНИ?

Финале Купа Србије, два војвођанска тима, један трофеј.

У финалној утакмици Купа Србије састаће се панчевачки Динамо и новосадска Војводина. Добро познати ривали, у чијим утакмицама је питање победника увек отворено. У претходних 11 међусобних дуела, нерешено – по пет победа на обе стране и један дуел са нерешеним исходом.

Оба тренера су свесна да је пред њима тежак задатак.

Шеф струке Панчеваца Иван Петковић улогу фаворита препушта Војводини.

-Очекујем изузетно тешку утакмицу. Према мом мишљењу, Војводина тренутно има најбољу екипу у последњих пет, шест година, што је и показала играма у СЕХА лиги и против Железничара. Краси их добра одбрана, изузетно су борбени и одлично вођени од стране Ројевића, који користи свих 16 играча – рекао је Петковић и додао да његов тим мора да покаже карактер. – Ако одиграмо на врхунском нивоу, што значи миниминалан број техничких грешака и будемо агресивни у одбрани, мислим да имамо шансе за први трофеј у историји клуба.

У табору Новосађана проблеми са повредама. Тренер Војводине Борис Ројевић каже да његова екипа иде на победу, али да их са свим овим повредама очекује изузетно тежак меч.

- Имамо проблем са повредама, три играча су под знаком питања. Играмо против једне веома квалитетне екипе, која је ове године изградила моћан тим са врхунским играчима, који иза себе имају интернационалне каријере. Показали су да ове године имају амбиције за оба трофеја и сигурно нам неће бити лако. Ми се нисмо штедели ни у СЕХА лиги ни у четвртфиналу против Железничара, то је оставило последице по неке играче који неће играти данас – изјавио је Ројевић.

Финале је на програму данас од 18х (РТС2), а игра се у Смедереву.

Желимо срећу и једној и другој екипи, а сигуран победник је војвођански рукомет!