In memoriam Новак Бошковић

Датум: 03/02/2019      Категорија: Остале вести

In memoriam Новак Бошковић (23.05.1989. - 03.02.2019.)

Из Црвенке је током дана стигла још једна тужна вест, вест да је Новак Бошковић, повремени репрезентативац Србије, починио самоубиство. Туга, шок, неверица и питање ЗАШТО?! 

Нема сумње да је свет рукомета остао без једног изузетног спортисте, момка који се никада није наметао и истицао негативним, а који је изнад свега волео спорт којим се бавио.

Бошковић је рођен у Црвенки, у којој је пре 16 година и почео да се бави рукометом. Црвенка је позната по великом броју репрезентативаца, интернационалаца, врхунских рукометаша, од којих је један био и Бошковић. Део интервјуа који је за портал Србијаспорт.нет дао Бошковић гласио је овако:

"Рукомет је био популаран спорт у Црвенки, била је то једна здрава прича, играчи су селектирани по квалитету што говори чињеница да је цела моја генерација у иностранству. Били смо културна деца и нисмо плаћали чланарину".

У својој, пре времена окончаној, каријери бранио је боје Црвенке, Врбаса и Прибоја, а након одласка у иностранство наступао је за израелски Макаби, Цимос из Копра, мађарску Татабању, Динамо из Букурешта, а каријеру је ''Принц Израела'' завршио у екипи Хапоел Ришон.

Љубитељи рукомета памтиће Бошковића и по наступима у дресу репрезентације Србије. Играо је у дресу са државним грбом и увек је давао све од себе, био је и члан тима који је играо на Европском првенству 2016. 

За крај поменутог интервјуа, који је дао јесенас, Новак није наговештавао овакав трагичан завршетак. Говорио је како ће се, када буде завршио каријеру, посветити породици. Рекао је како је најважније бити амбициозан и имати вољу, поставити циљ и радити на себи.

Нажалост, до тога није дошло, животна прича једног великог спортисте, оца и супруга завршила се изненада и трагично. Сахрана ће бити одржана у Црвенки, 05.02.2019. (Уторак), у 15 часова.