ФИНАЛА КУПА ВОЈВОДИНЕ ОВЕ ГОДИНЕ ЈАШИ ТОМИЋ

Датум: 13/11/2018      Категорија: Сениорска такмичења

Финалне утакмице Купа Војводине у рукомету за жене и мушкарце ће се одиграти у спортској хали у Јаши Томић. То је данас дефинитивно потврђено приликом потписивања уговора о суорганизацији финалних утакмица Купа, које је уприличено у Општини Сечањ. Потписивању уговора између Слободана Вишекруне и Предрага Raђеновића, испред РСВ су присуствовали Момир Рнић, потпредседник УО, као и Владимир Кнежић, председник такмичарске комисије и директор Куп такмичења. Такође, присутни су били и представници РК Харцеговина" из Сечња и РК "Раднички" из Јаше Томић, који су уз Општину Сечањ и суорганизатори ове манифестације, која је према календару предвиђена за 18. децембар.

Након потписивања уговора, представницима медија се прво обратио председник Општине Сечањ, Предраг Рађеновић: "Велика нам је част што је Рукометни савез Војводине препознао као добру нашу иницијативу и доделио нам организацију овако великог догађаја. Ми као општина подржавамо рукомет, али и остале спортове и овај догађај желимо да искористимо  презентујемо у што бољем светлу. Општина Сечањ је изнедрила многе велике спортисте, па желимо да и најмлађе привучемо у спорт."

"Наш циљ је да доделом домаћинстава и организацијом финалних утакмица додатно промовишемо рукомет, а нарочито у малим срединама. Општина Сечањ је препознатљива по рукомету и нисмо имали дилему, када су представници локалне самоуправе и клубови са територије Сечањ изразили жељу за домаћинством финалних утакмица Купа Војводине за мушкарце и жене. Сада ће се финала играти у Јаши Томић, а велика жеља свих нас је да се веома ускоро такав догађај организује и у хали у Сечњу, која се гради већ више од 20 година", истакао је Вишекруна у свом обраћању.

Медијима су се обратио најтрофејнији српски рукометаш, Момир Рнић, који је изразио задовољство што се тако велики догађај организује на територији општине Сечањ и позвао све љубитеље и поштоваоце рукомета да не пропусте јединствену прилику и присуствују том спектаклу.

Делегације РСВ, општине и клубова су заједно посетили и халу у Јаши Томић, како би на лицу места разговарали о инфраструктури и потребним корекцијама. Том приликом, за сајт РСВ, Владимир Кнежић је изјавио: "Из године у годину финалне утакмице Купа Војводине се одигравају у другим срединама. Мени је нарочито драго што се ове године игра у Јаши Томић, јер је ова хала прави рукометни храм за све рукометаше из Сечња и Јаше, па ће и публика моћи да ужива у квалитетним утакмицама. Поједини недостаци ће бити отклоњени, захваљујући великој подршци локалне самоуправе, на челу са Предрагом Рађеновићем, који је и лично дошао у халу да се увери како теку радови на реновирању. Предвиђено је да се окрече трибине, да се реновирају свлачионице и остале просторије у хали и да се поправи комплетно осветљење, како би се створио што бољи амбијент за финалне утакмице".

Подсећамо вас да су наредне среде на репертоару утакмице четвртфинала, док ће се полуфиналне утакмице одиграти 5. децембра, када ће се "оверавати карта" за финале у Јаши.Фотографије: Спасо Младеновски