ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ МЛАДЕ АТЛЕТИЧАРКЕ, КОЈА ЈЕ УЈЕДНО И РУКОМЕТАШИЦА

Датум: 26/09/2018      Категорија: Лига млађих категорија

Андријана Вилагош скренула је пажњу на себе, не само сјајним наступима у најмасовнијем такмичењу РСВ, Лиги млађих категорија, него и историјским резултатима у атлетици.

Овог пута, у финалу Купа Србије у бацању копља за пионире, остварила је најбољи резултат на свету. Адријана је добацила до 64.42 метра своје 400 грама тешко копље и на тај начин постала власница светског рекорда. 

Да, атлетика и рукомет могу заједно, и то на какав начин. Млада и перспективна девојчица била је део репрезентације Војводине, која је остварила запажен успех на Фестивалу рукомета, који је одржан прошле године у Крагујевцу.

Нажалост, ове године нисмо имали прилику да гледамо Андријану у сусретима најбољих рукометаша и рукометашица Севера, Истока и Запада, јер, и поред најава, Фестивал рукомета није одржан.

Упркос томе, окупљање и тестирање најбољих играча и играчица на територији Војводине је одржано и ове године, чиме је настављена традиција квалитетног и посвећеног рада са најмлађим категоријама. Ова окупљања, од којих РСВ не одустаје, су одлична прилика да се таленти попут Андријане Вилагош примете и награде, а пожељно је и да младе рукометне наде одмере своје снаге са вршњацима на територији целе земље, како би репрезентација Србије имала квалитетнију будућност.