ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА УО РСВ

Датум: 26/06/2018      Категорија: Органи РСВ

Проширена седница Управног одбора Рукометног савеза Војводине одржана је у понедељак, 25. јуна, у просторијама Спортског савеза Војводине.

На дневном реду нашле су се следеће тачке:

1. Разматрање и усвајање записника са 9. седнице,

2. Разматрање и усвајање извештаја о такмичарским активностима у сезони 2017/2018,

3. Информација о активностима репрезентативних селекција млађих категорија,

4. Разматрање и усвајање предлога ТК РСВ:

- седишта лига,

- директори лига и помоћници за судијска питања,

5. Усвајање предлога састава лига за сезону 2018/2019,

6. Разматрање предлога листа:

- ЗсиК РСВ

7. Организационо-техничке припреме за наредну сезону,

8. Текућа питања.

Записник са 9. седнице усвојен је једногласно.

Директор Комисије за такмичење РСВ Владимир Кнежић известио је чланове УО о такмичарским активностима у сезони 2017/2018 и као највећи проблем навео то што клубови још увек нису добили средства од општине.

О активностима репрезентативних селекција млађих категорија говорио је председник Заједнице тренера Јова Павлов. Рукометни савез Војводине је као и прошле године, окупљањима репрезентативних селекција приступио професионално, припремајући се за Сусрет региона, који је био планиран за 3. и 10. јун. Међутим, предвиђени рокови су пробијени, а на иницијативу РСВ одржан је састанак са представницима РСС и РС Београда. Договорено је да нови термин одржавања Сусрета региона буде 9. септембар 2018. године.

Након детаљног представљања и образложења директора Комисије за такмичење Владимира Кнежића, усвојен је предлог ТК РСВ у вези са седиштем лига, директорима лига и помоћницима за судијска питања.

Кнежић је изнео и предлог састава лига за сезону 2018/2019, објаснио промене до којих је дошло у трећим лигама због промене броја екипа. Овај предлог је, такође једногласно усвојен.

Председник УО Заједнице судија и контролора РСВ Мартон Фабијан обавестио је чланове УО РСВ о променама на листама ове заједнице, након чега су предлози једногласно усвојени.

Када су у питању организационо-техничке припреме за наредну сезону, Кнежић је навео да ће се у сарадњи са директорима лига послати дописи клубовима и по предвиђеном плану одржати скупштине Заједнице клубова. Председник УО РСВ Борислав Перовић нагласио је значај сталне комуникације директора и клубова, као и поштовања договорених рокова.

У оквиру текућих питања расправљало се о допису РК Растимо и припремама за обележавање стогодишњице присаједињења Војводине Србији. Генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна објаснио је да се у допису РК Растимо налазе неосноване замерке на рачун рада РСВ. Турнир “Растимо” - Трофеј града Новог Сада налази се у Календару манифестација РСВ, а поводом коришћења лога РСВ, нико није правио никакав проблем. Вишекруна је подсетио да све што се благовремено достави покрајинском рукометном савезу, буде у календару, као и на сајту.

Поводом обележавања јубилеја присаједињења Војводине Србији, делегација РСВ у саставу проф. Јелена Бировљев, Милан Ђукић, Велимир Марјановић, Витомир Вучковић и Слободан Вишекруна била је на састанку са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом. Договор је да на манифестацији 25. новембра, поред рукомета, учешће узму и други спортови, кошарка и одбојка, као и да се, поред селекција Баната, Срема и Бачке, угости и селекција Републике Српске.