Србија рутински против Словачке за максималан учинак

Рукометаши Србије наставили су са сигурним играма и савладали Словачку у утакмици 2. кола квалификација за ЕХФ ЕУРО 2024, резултатом 27:21 (16:12). "Орлови" су након сигурне партије на домаћем терену, против Финске, остварили победу и на гостовању у Прешову, те освојили још два бода за максимални скор у октобарској акцији. Најбољи српски играчи одмах су наметнули своју игру, држали конце у својим рукама и сигурном игром у сваком тренутку били доминантни на терену. Највећа предност износила је и 8 разлике, када је резултат био 24:16, што је уједно био и сигнал да утакмица улази у мирну луку.
СЛОВАЧКА - СРБИЈА 21:27 (12:16)
СЛОВАЧКА: Хлинка 2, Куцера, Мачац 2, Потиск 6, Хнидак 1, Деваи 1, Прокоп 1, Дурис 1, Хлипала, Печи 4, Страновски 1, Моравчик, Сметанка, Зерновиц (2 одбране), Микита 2, Конечни (12 одбрана)
СРБИЈА: Воркапић 1, Борзаш 1, Кос 1, Радивојевић 7, Пешмалбек 1, Илић 1, Роган, Вејин 2, Кукић 7, Марсенић 3, Орбовић 1, Додић, Обрадовић, Грозданић 2, Цупара, Милосављев (11 одбрана)
Најефикаснији у редовима Србије били су Богдан Радивојевић и Лазар Кукић са по седам постигнутих голова. Квалификације за Европско првенство се настављају у марту следеће године, када ће "орлови" одиграти двомеч са Норвешком. Србија ће угостити Норвежане 8. марта, док ће три дана касније две екипе одмерити снаге у Норвешкој.
Наредно Европско првенство, чији је домаћин Немачка, на програму је од 10. до 28. јануара 2024. године. Укупно 32 селекције ће се кроз квалификације борити за преосталих 20 места на смотри најбољих европских репрезентација, 16. по реду. Распоређени у 8 група по 6, тимови ће се у периоду од октобра текуће године до априла 2023. године, кроз шест рунди међусобних окршаја, надметати за учешће на ЕХФ ЕУРО 2024. Два најбоља тима из сваке групе, уз четири најбоље трећепласиране селекције, придружиће се домаћину Немачкој и освајачима медаља са претходног Европског првенства - Шведској, Шпанији и Данској на наредном континенталном шампионату.