ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА

Обавештавамо све учеснике и љубитеље рукомета да је, сходно одлуци која је донета на хитној седници ТК РСВ, која је одржана дана 13.10.2022. г, такмичење Лиге млађих категорија Војводине суспендовано до даљег у свим категоријама. Сходно одлуци УО РСС о измени Првилника о лиценцирању за сезону 2022/2023, која је донета дана 06.10.2022. године, сусрећемо се са иступањем клубова из такмичења (у више категорија) и проблемима клубова са испуњавањем услова из Правилника за наступања на престојећим турнирима.
Самим тим долази до ремећења система такмичења и његовог регуларног континуитета.
У складу са одлуком ТК РСВ неопходно је да се сви клубови изјасне најкасније до понедељка, 17.10.2022. године, да ли испуњавају услове прописане Правилником који су већ достављени мејлом.
Измењени чланови Правилника о лиценцирању гласе:
Члан 10. Правилника о лиценцирању сада јасно дефинише да један тренер поред лиценце која му је издата у сениорском такмичењу може да буде лиценциран и у другој спортској организацији уколико је друга лиценца издата за ЛМК. Тренер може добити другу лиценцу само уколико се прва организација за коју је лиценциран не такмичи у истој узрасној категорији истог пола.
Члан 12. став 3. директно говори који тренери могу бити лиценцирани у ЛМК.
Тренери који имају ДОЗВОЛУ ЗА РАД НИВОА 1 могу да се лиценцирају за екипу спортске организације која наступа ТМК у узрасту деце (до 16 година старости), у овом узрасту НИЈЕ МОГУЋЕ лиценцирати помоћног тренера.
Узимајући у обзир наведено, све лиценце помоћних тренера ће бити укинуте према важећим правилницима и пропозицијама и ТК РСВ више неће бити у могућности да клубовима одобри наступ са помоћним тренером на неком од турнира ЛМК РСВ.
Након што прикупимо све потребне потврде клубова као и отказивања која су већ пристигла, донеће се одлука о евентуалној промени система такмичења. У прилогу мејла се налази Одлука ТК РСВ.

Документи
ОДЛУКА О СУСПЕНЗИЈИ ЛМК РСВ