Железничар шампион Србије

У конкуренцији дама нови шампион Србије је женски рукометни Железничар из Инђије! Млада екипа, предвођена тренером Владом Шимичићем, из сенке се појавила и заслужено заузела победничко постоље. Пред својом публиком у пуној хали, где се тражило место више, рукометашице Жеље савладале су Бекамент ББ у још једној неизвесној утакмици, голом у самом финишу. Након што су у два меча савладале и лишиле титуле шампиона играчице Јагодине, одлучно су путем ка шампионском трону газиле играчице Железничара и успеле да у два неизвесна меча савладају искуснију екипу Бекамента. Одлична је на голу била Јована Васиљковић, која је имала чак 18 одбрана према званичној статистици, док је за најкориснију играчицу проглашена Дуња Табак, клоја је 10 пута успела да постигне гол.
Између два полувремена финалне утакмице, директор Друге лиге ''Војводина'', Стевица Јевремов, је уручио пехар капитену друге екипе ЖРК Железничар, која је доминантно остварила пласман у Прву лигу ''Војводина'' и најавила шампионско славље старијих колегиница из прве екипе.
Јелени Живков, капитену Железничара, пехар АРКУС лиге је уручио Милорад Шолевић, директор суперлигашког такмичења, док је прелазни пехар уручила Милена Делић, председница Рукометног савеза Србије. Медаље играчима и стручном штабу доделили су Зоран Тијанић, помоћник директора АРКУС лиге и Владимир Гак, председник општине Инђија.
Тако су у једној такмичарској сезони обе екипе, шампиони у највишем рангу такмичења, са територије Војводине, што може да нас радује и да пружи наду да ће се у рукомет још више улагати и да ће се препознати пун потенцијал нашег спорта.
Током свечане церемоније доделе трофеја и медаља, уручене су и награде најбољим појединцима АРКУС лиге за ову сезону. За најкориснију играчицу лиге проглашена је Јована Васиљковић, која је у овој сезони десет пута награђена МВП признањем. Њој је плакету, као и вредне награде, уручио Владимир Кнежић, секретар Асоцијације рукометних клубова суперлиге.
Најбољи стрелац АРКУС лиге за сезону 2021/22 је Дуња Табак, леви бек новог првака државе, која је постигла 209 погодака. Плакету и вредне награде уручио јој је Душан Живковић, маркетинг менаџер АРКУС лиге.


Ч Е С Т И Т А М О!