Рукометни савез Војводине - Саопштење

Поводом одлука које су донесене на састанку руководстава РСВ и РСС са комесаром за безбедност РСС, преносимо саопштење РСС за јавност у целости.
''Дана 4. маја 2022. године у просторијама Рукометног савеза Србије, одржан је хитан састанак руководства и комесара за безбедност РСС са представницима Рукометног савеза Војводине поводом исхода утакмица 20. кола Прве рукометне лиге Војводина за жене одиграних између ЖРК Темерин и ЖРК Раванград, која је завршена резултатом 86:15 (43:5), и ЖРК Мокрин и РК Рума, која је завршена резултатом 18:47 (6:33).
С обзиром на то да се ЖРК Темерин и РК Рума боре за улазак у други ранг такмичења РСС и да на табели имају исти број бодова, гол разлика између ове две екипе ће одлучивати о прваку Лиге.
Руководство РСВ се на основу захтева директора Прве лиге Војводине за жене обратило РСС и доставило прикупљени материјал у вези са израженом сумњом на нарушавање интегритета и регуларности такмичења, а самим тим и угледа Рукометног савеза Војводине, Рукометног савеза Србије и рукометног спорта уопште.
На основу свега изнетог на састанку, донета је одлука о подношењу кривичне пријаве надлежном територијалном органу Министарства унутрашњих послова и тужилаштву Републике Србије, који ће радити на утврђивању евентуалних одговорности и кривице.
Рукометни савез Србије као и Рукометни савез Војводине, поштујући правила и принципе спорта и фер плеја, бескомпромисно се залажу да све стране укључене у рад, спровођење и учешће у рукометним такмичењима РСС поступају у спортском и такмичарском духу, руководећи се начелима олимпизма, развоја и промоције рукометног спорта у Србији.
РС ВОЈВОДИНЕ                     РС СРБИЈЕ