Одржана конференција за медије - Купа Војводине

Данас је у Бачкој Паланци одржана конференција за медије, поводом финалних утакмица Купа Војводине, које се играју у среду 22.12.2021. године. Тим поводом, председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, угостио је представнике Рукометног савеза Војводине, генералног секретара Рајка Продановића, председницу ТК РСВ Татјану Медвед, као и актере финалних утакмица.
Отварајући ову конфренцију, председница ТК РСВ се захвалила домаћину ове манифестације и истакла да су предузети заиста озбиљни кораци у организацији и реализацији планираног, те да ће бити заиста задовољство бити у Б. Паланци у среду. Такође, она је рекла да је лепо видети да рукомет опет живи у Бачкој Паланци и да је недавно виђена посета и рукометна представа на утакмици Лавова и Херцеговца била заиста одлична увертира за финалне утакмице Купа Војводине. Уз то, Тања Медвед је такође истакла и да се у среду играју и утакмице мини рукомета, у циљу популаризације нашег спорта, као и једна бараж утакмица за попуну Супер лиге у ЛМК РСВ.


Председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, рекао је да је Бачка Паланка рукометни град, а и сама општина је увек препознатљива по рукомету и врхунским рукометашима, не само у Србији, него широм Европе. Он је такође истакао и то да је у претходном периоду изграђена спортска хала у Гајдобри, што је такође спорту, па тако и рукомету, дало додатног елана и сада са успехом и РК Херцеговац наступа у такмичењу. Као што је хала била испуњена некада, у време Синтелона, тако је било и на утакмици Лавова и Херцеговца, а то мора бити циљ и за будућност. Радује и то да се управо у Бачкој Паланци јако лепо ради са најмлађима и то је будућност рукомета и нада да ће неки од тих малишана Бачку Паланку представљати на великим међународним такмичењима, закључио је Шушница.
Потом се прешло на изјаве актера самог финала, најпре су о својим предвиђањима говорили Михајло Петковић, тренер ЖОРК Кикинда, и Ана Булатовић, голман ЖРК Врбас.
Упитан да изнесе своје виђење и шансе ЖОРК Кикинда у финалној утакмици, тренер Петковић рекао је да није у прилици да ''прети'' екипи Врбаса и да обећава да ће уздигнутих руку напустити игралиште у Бачкој Паланци, те да улогу фаворита у финалу препушта Врбасу, али да ће његова екипа тражити своје шансе и да је сам пласман у финале велики успех и остварење циља, када је ово такмичење у питању.
Ана Булатовић рекла је да Врбас свакако жели да освоји титулу у Купу Војводине, те да ће екипа све урадити да тако и буде. Истакла је да се, упркос томе што нису у истом рангу такмичења, екипе добро познају, јер су одиграле неколико припремних утакмица и нема сумње да се могућности добро знају. Врбас је имао лепу полусезону, како каже Булатовић, а позвала је и све љубитеље рукомета да дођу у халу и да ће имати шта да виде.
Када је у питању финале за мушкарце, може се слободно рећи да ће то бити круна рукометног дана у Бачкој Паланци, а представници екипа, тренер Божо Рудић из Југовића, и играч Милан Лисица из Кикинде, дали су своје виђење пред финалну утакмицу.
Божо Рудић поздравио је организаторе и истакао да је задовољство бити учесник у финалу Купа Војводине, да је Кикинда одлична екипа и похвалио рад свог колеге Славише Лаковића, што успех у Супер Б лиги показује. Разлике, због тога што је Југовић у Аркус лиги, а Кикинда у Супер Б лиги, неће ни бити и мишљење Рудића је да ће утакмица бити одлична и уједначеног квалитета.
Милан Лисица рекао је да му је веома драго што је завршница Купа у Бачкој Паланци, јер такав рукометни град то и заслужује. Што се тиче питања које се тиче уједначености екипа, упркос разлици у рангу такмичења, Лисица је рекао да је циљ Кикинде повратак у Аркус лигу, а Куп Војводине дошао је само као плус и прилика да се одмере снаге са добрим екипама. Пласман у финале је награда за добар рад, а како каже, верује у снагу своје екипе и шансе за победу.