Врбас и Кикинда деле женско финале Купа Војводине

Најавом мушког финала Купа Војводине покренули смо причу о Дану рукомета, који је заказан за среду 22.12.2021. године, а оно што ће истог дана бити у центру пажње јесте финале у женској конкуренцији, у којем се састају ЖОРК Кикинда и ЖРК Врбас. Обе екипе су у прошлости играле нека незаборавна финала Купа Војводине, али је ово први пут у последњих 12 година да се ове екипе састају у финалу. Сласт победе и горчину пораза у финалу познају оба клуба, а ко ће се боље снаћи овог пута и ко је у бољој форми, видећемо у среду од 14 часова.

Врбас у својим редовима има неке веома искусне играчице, играчице из иностранства, али и окосницу екипе која је на окупу од прошле сезоне, са тренером који добро познаје играчице и њихове могућности, а био је учесник у финалу Купа Војводине и освајач, што је такође потребно за нови успех.

Са друге стране, екипа Кикинде је ове сезоне појачана искуснијим играчицама, али се добрим делом ослања на ''домаће'' играчице, а на крају првог дела сезоне заузима прво место на табели Супер Б лиге. Искуство тренера Петковића може бити предност на страни Кикинде, али мањак искуства играчица Кикинде у односу на ривалке би могао да однесе превагу на страну Врбаса.
Финала у женској конкуренцији била су или веома неизвесна или је разлика била веома убедљива, па нам остаје да се надамо да ће неизвесност бити присутна и у овом утакмици.
Да подсетимо још једном, утакмица почиње у 14 часова, а директан пренос биће на YouTube каналу Рукометног савеза Војводине.
Финале се не игра, у финалу се побеђује! Срећно!