Новобечејци спремају напад на Херцеговац

Утакмица која се са нестрпљењем очекује и која ће сигурно дати неке одговоре на питања о расплету јесењег дела такмичења за мушкарце у ПРЛ Војводина, игра се у Новом Бечеју, а састају се домаћа екипа Јединства и гостујући Херцеговац, који тренутно заузима прво место на табели. Нови Бечеј се поразом у Јабуци удаљио од борбе за прво место, али би победом против Херцеговца ухватио прикључак, док би победом Херцеговца све очи биле упрте у дерби који ће на крају играти Лавови и Херцеговац. У најави утакмице, обавили смо разговор са представницима обе екипе и покушали да нађемо одговоре на нека питања.

Миљан Станић, тренер РК Јединство
- Апсолутно изненадни пораз у Јабуци нам се десио услед повреде Страхиње Ристића у првом минуту утакмице, те нисмо били у стању да парирамо дуже од 52 минута изједначене игре. Једноставно, екипа из Гајдобре ми делује као најозбиљнији кандидат, али утакмица коју играју касније у Бачкој Паланци ће дати одговоре на више питања. Ми смо ове полусезоне скрхани повредама и ковидом и то најискуснијих играча. Верујем да ће друга полусезона бити кудикамо боља по Јединство. Када је у питању одређена тактика за предстојећу утакмицу, мислим да се тактика гради на основу играча које водим и квалитета противничке екипе. Лига је шарена по квалитету, па тако и тактика изискује различите примене. Искуство је на страни Гајдобре, с обзиром на моје проблеме са ростером, где ћемо наступити без 4 првотимца. Ова утакмица није пресудна, може пуно тога да промени, али ипак мислим да, као што сам рекао, утакмица у Бачкој Паланци даје много одговора. Узгред, морам да нагласим да би, у случају да је Јединство комплетно од почетка првенства, табела изгледала сасвим другачије.

Јован Ристић, РК Јединство
- Екипа из Гајдобре је изненађујуће изгубила на почетку првенства, у Долову, и после тога су ушли у ритам, везали су 6 победа. Ми смо изгубили у Јабуци, корак даље смо од жељеног циља, али нећемо се предати. Нови Бечеј је познат по тешко освојивом домаћем терену и мислим да ћемо уз наше верне навијаче успети да славимо у дербију кола. Херцеговац је врло искусна екипа, имају добре играче на свим позицијама. Надам се да нећемо ући у њихов ритам утакмице и мислим да ће у том случају пресудити добра одбрана и контранапад. Ово јесте утакмица од које доста тога зависи, како нама, тако и екипи Херцеговца. Победом бисмо се вратили у игру за сам врх табеле, те стога морамо дати све од себе да збијемо редове и дамо максимум својих могућности.

Божидар Надовеза, играч и рукометни радник РК Херцеговац
- Након свега што се десило у последње две недеље, а највише због смрти Спаса Јањића, која је оставила трага на свима нама, смогли смо прво снаге да одиграмо утакмицу са Карловцем и на сву срећу победили, а мислим да ова екипа, у којој је направљена сјајна атмосфера мора да настави свој пут у овој сезони, да се бори максимално у свакој утакмици. Психички ова ситуација мора да остави трага, али наш циљ је да одемо и пробамо да победимо.
Морам да признам да ме је екипа Јединства позитивно изненадила својим начином игре и поставком на терену, што је наравно печат старог рукометног вука, тренера Станића. Тачно је да су тврда и незгодна екипа, поготово на свом терену, са сјајним појединцима, а на нама је да одиграмо дисциплиновано и са пуним ангажовањем, па ћемо да видимо за колико је то довољно. Мислим да ће нијансе одлучити победника. Рано је да се прича о првом месту или одлучивању о првом месту, а да нисмо стигли ни до половине сезоне. Наравно да би нам бодови са овако тешког гостовања значили много за даљи ток, али има још много да се игра до краја.
Утакмица се игра у Новом Бечеју, у петак, 19.11.2021. године, са почетком у 20 часова.
ЛИНК ЗА УТАКМИЦУ