Словен дочекује Руму у градском дербију

У сусрет градском дербију, у којем Словен дочекује непоражену екипу Руме, расте узбуђење и чека се први звиждук судија, који ће означити почетак надметања за нове бодове. Из редова Словена поручују да у сваку утакмицу улазе са жељом да победе, па смо тако за очекивања и тренутно стање у екипи питали тренера екипе, Катарину Радовић, као и Јовану Пешут, капитена екипе.

Катарина Радовић, тренер РК Словен
- Очекивања и амбиције моје екипе су увек победа, без обзира на противника. Знамо да се Рума појачала играчицама из ЖРК Срем, да су у добром налету и да смо ми млада екипа, али заиста се никога не бојимо и даћемо све од себе да остваримо добар резултат. Здравствени билтен нам није баш најбољи, имамо у екипи повређених и болесних играчица, али и то ћемо надокнадити играчицама из млађег погона, које су, а то смо већ видели, дорасле игри у ПРЛ Војводина. Румска публика воли рукомет и сигурно ће доћи у великом броју, поготово што је ово окршај две екипе из Руме.

Јована Костић Пешут (капитен) РК Словен
- Тек је први део сезоне, табела се мења из кола у коло и тако ће вероватно бити убудуће. За утакмицу се спремамо као и за сваку другу, мора да се уђе максимално у сваки дуел, сваки напад, да се испоштује договор са тренинга, играча и тренера и резултат долази сам по себи. Верујем да ће бити публике, фер и коректног навијања за обе екипе, па нека бољи победи. Играчице се осећају добро, имали смо мали пех са Аном Радовић на прошлој утакмици, али срећом није ништа страшно, па се Ана убрзо враћа на терен, тако да ову утакмицу мора да одиграмо без ње, нажалост.

Драган Видовић, тренер РК Рума
- Из утакмице у утакмицу подижемо квалитет игре. Очекујем и у предстојећој да ћемо отићи за степеник више. Знамо шта можемо да очекујемо од градског ривала и за то смо се спремили. Мислим да ће хала у Руми бити најпосећенија од почетка првенства, што ће и дати додатни мотив за бољу игру и са једне и са друге стране. Здравствени билтен је добар и све играчице су на располагању за утакмицу.

Ана Марчетић, голман РК Рума
- Позиција на табели овде не игра главну улогу, с обзиром на то да играмо против градског ривала. За утакмицу смо спремне, као и за сваку другу. Ако будемо играле своју игру, нема потребе да се бринемо о резултату. Дефинитивно је да ће публике бити, то се видело и на нашем прошлонедељном дербију. Верујем да сви љубитељи рукомета једва чекају да дођу поново у румску халу и бодре свој тим. Очекујем добру атмосферу. У ово време короне стање здравственог билтена се никад засигурно не зна. Тешка утакмица је за нама, па нам је и поред тренинга био неопходан и одмор.
Ову утакмицу можете пратити у директном преносу на YouTube каналу Рукометног савеза Војводине, на ЛИНКУ.