Рума брани низ непобедивости против Спартака

Утакмица 7. кола, коју свакако можемо назвати дербијем, игра се у Руми, а састају се РК Рума и ЖРК Спартак из Дебељаче. Два стара ривала на тренерским позицијама, Драган Видовић на клупи Руме, а Бранислав Милићев на клупи Спартака. Сигурни смо да ће ово бити одлична утакмица за гледање, како уживо, тако и поред екрана компјутера, телевизора или телефона. Подсетимо, Рума у досадашњем делу првенства има само нерешен резултат са гостовања у Темерину и дели прво место на табели управо са тим ривалом, док је Спартак управо на том гостовању доживео пораз и заузима треће место на табели. У сусрет дербију разговарали смо са тренерима екипа.

Драган Видовић, тренер РК Рума
Очекујем добру и чврсту утакмицу, пре свега, јер су утакмице које сам као тренер водио против колеге Милићева увек биле динамичне и узбудљиве. Од претходног кола смо добили два појачања, у виду играчица које наступају на двојну регистрацију из ЖРК Срем, а које ће нам донети побољшање у систему игре и бољу ротацију играча. Екипа је здрава и спремна, на срећу, без повређених и болесних. Као наше главне конкуренте за прво место видим Темерин и Спартак, али сматрам да имамо све што је потребно да ове године направимо искорак ка Супер Б лиги. Темерин је имао тешко гостовање у Српској Црњи, али је успешно избегао пораз и сада му следе мало лакше утакмице. Очекујем добру посећеност на утакмици и позивам публику да нас подржи и буде нам додатна снага. Мислим да ће одбрана бити кључ ове утакмице, наравно, уз што мањи број техничких грешака. Наша реализација може и мора бити на вишем нивоу, јер стварамо велики број прилика, а не успевамо да их реализујемо у потребној мери.

Бранислав Милићев, тренер ЖРК Спартак
Здравствени билтен ће, надам се, бити добар до утакмице, јер чекам потврду за још пар играчица, које имају мањих проблема. Као и до сада, даћемо све од себе да остваримо добар резултат, али знамо да Рума располаже квалитетним играчицама, као и то да су се појачали играчицама на двојну из Супер лиге, што за њих може бити додатни импулс. Темерин се, за мене очекивано, намучио на гостовању у Српској Црњи, али успели су да узму бодове, иако је Младост једна од најбољих екипа у лиги, што ће у наредним колима и показати. Очекивао сам да ће Младост помрсити рачуне Руми или Темерину, али то се није десило и сада је на нама да направимо ''брејк''. Сматрам да ће се борба за титулу водити између Темерина, Руме и нас, али исто тако мислим да Словен има најперспективнију екипу у лиги. Ми се базирамо на раду и стварању талената у својој школи рукомета, што ће нам осигурати светлу будућност. Уз мало среће, наши пријатељи клуба ће доћи да нас подрже у овој тешкој утакмици, која се игра у непопуларном термину од 15.30, али неће нас то поколебати у намери да се боримо до краја.


Утакмицу РУМА - СПАРТАК МОЖЕТЕ ПРАТИТИ НА ЛИНКУ