Младост ТСК дочекује лидера на табели

Увек добар домаћин, који нерадо препушта бодове гостима, Младост ТСК, дочекује овог викенда лидера на табели, Херцеговац, у једном од дербија кола ПРЛ Војводина за мушкарце. Пред утакмицу смо поставили питања представницима домаће и гостујуће екипе, а ево и сажетих одговора које смо добили.

Наша екипа се, у односну на прошлу сезону, доста изменила и остало је нас пар. Доста новајлија је касно дошло и мислим да је то основни разлог наше игре по систему топло-хладно. Са трибина имамо подршку као никад до сад и тачно као што сте и рекли, на свакој утакмици је све већи број гледалаца у хали. На нама је да оправдамо њихово поверење и у предстојећемо мечу са Херцеговцем очекујемо још већи број наших навијача, верне публике. Херцеговац је веома искусна екипа, састављена од суперлигашких и интернационалних играча који су при заласку каријере, али још увек играју квалитетан рукомет и од њих се доста може научити. Заиста се никога не бојимо, пружићемо свој максимум у борби за бодове. Свиђа ми се што се виде неке промене и што се ради на популаризацији. Треба наставити са преносима утакмица. Што се тиче наших девојака из ЖРК Темерин, кад год нам се поклопе викенди да играмо заједно на домаћем терену, увек смо подршка једни другима, тако је било и тако ће остати. Надам се да ће бодови у обе утакмице овог викенда остати у Темерину, рекао је Гаковић.

Горан Дукић, тренер Младост ТСК
- Из 5 одиграних кола, имамо 5 освојених бодова, лагали бисмо себе када бисмо рекли да смо задовољни. Тачно је да играмо топло-хладно, екипа је претрпела доста промена и то је очекивано. Придружило нам се неколико искусних играча, а њихово знање и искуство су нам добродошли. Очекујемо да ускоро почнемо да играмо на уједначеном нивоу и да се вратимо у горњи део табеле, где видимо своје место. Што се тиче Херцеговца, искусна је то екипа, која је прошле године била корак до пласмана у Супер Б лигу. Поштујемо сваког ривала, не бојимо се никога, а у суботу ћемо дати свој максимум, то је сигурно, јер не желимо да изневеримо своју публику. Публика се ужелела рукомета и спортских дешавања, од почетка сезоне на свакој утакмици је више публике и то нам значи много, а момцима даје мотив за боље игре. Што се тиче преноса, драго ми је да се и наша утакмица преноси, јер ће то момцима много значити, али и спорту у општини Темерин. Викенд субота је пред нама, љубитељи рукомета ће уживати, а мушки и женски клуб су увек један уз други, тако да се надам успешном викенду за обе екипе.

Александар Јањић, капитен РК Херцеговац
Екипа Младости је једна одлична екипа за коју сматрам да се неоправдано налази на деветом месту на табели. Имају одличан спој младости и искуства и што је јако битно за сваку екипу, састављени су углавном од ''домаћих'' играча из Бачког Јарка и Темерина. Веома тешко гостовање за нас, где се ниједна екипа неће наиграти и са кога ћемо покушати да се вратимо са нова два бода, да наставимо низ победа. Темерин и Бачки Јарак су места у којима рукомет има своју дугогодишњу традицију, публика у Темерину зна и воли рукомет. Очекујем велики број и домаћих, али и наших навијача , тако да верујем да Младост неће имати предност и бољу позицију због домаћег терена. Потпуно подржавам тренд преношења утакмица путем интернета, јер сматрам да је ове године Прва лига Војводине изузетно квалитетна и биће много квалитетних утакмица, као и наравно да се тиме доприноси додатној популаризацији рукомета у Војводини. Што се тиче екипе Младости, свакако да ћемо посебну пажњу обратити на преискусне врхунске играче са завидним каријерама, бека Ненада Грујичића, крило Милана Павлова, голмана Дејана Мандића и увек незгодне и неугодне капитена Мирка Гаковића и Милоша Костића.
Утакмица ће бити преношена директно у суботу, у термину од 20 часова, 30.10.2021. године, на ЛИНКУ