Потисје Плетекс гостује Јединству у дербију 5. кола

Након уводног пораза, рукометаши Потисје Плетекса су забележили три узастопне победе и заузимају чело Прве лиге Војводина. Овог викенда гостују у Новом Бечеју, где им је домаћин стари рукометни ривал, Јединство. Обе екипе имају жељу за победом и наду да ће наставити победнички низ, а ево какве су изјаве пред дерби 5. кола.


- Прво бих желео да поздравим све играче ,тренере, службена лица, пожелим им добро здравље и  успешну сезону. Ове године екипа Потисје Плетекс је, у односу на претходну сезону, ушла са измењеним саставом. Поред избалансираног споја младости и искуства, успели смо да створимо екипу, која на свакој утакмици даје свој максимум, бори се за сваку лопту, али и ужива у игри. Досадашњи део првенства показао је да нема изразитих фаворита и да ће борба за улазак у виши ранг такмичења бити неизвесна и занимљива. У наредном колу гостујемо екипи Јединства из Новог Бечеја, која је дуги низ година на окупу и то је њихова велика предност. Такође, имају играче са суперлигашким искуством, што их чини незгодним противником. Очекујем занимљиву и до краја неизвесну утакмицу, рекао је тренер РК Потисје Плетекс, Драган Мракић.


- Самопoуздање је порасло након победе у Бачкој Паланци, те ако победимо Потисје Плетекс, можемо се вратити у игру за прво место, што је био циљ на почетку сезоне. Екипа нам још увек није на окупу, фале нам два-три играча, па је велики притисак на играчима који тренутно играју. Формирање ростера није завршено, управа клуба и тренер раде на томе и надамо се повратку у Супер Б лигу. Екипа из Аде је искусна, добро се познајемо, биће то јака и тврда утакмица, а највећу претњу по мом мишљењу представља бековска линија, на челу са Бројчином, истакао је капитен Новобечејаца, Ђорђе Вујацков.


- Након добрих партија и освојених бодова, расте и самопоуздање. Свакако да прија победа у Бачкој Паланци, где је утакмица била изједначена до самога краја и могло је лако да се деси да и Лавови упишу бодове. Ми смо се боље снашли, иако са смањеном ротацијом, паметном игром у нападу и агресивном у одбрани, уз одличног голмана Живкова, дошли смо до заслужених бодова, који нам дају наду да уз прави однос против тима из Аде и освојена два бода улазимо у круг кандидата за врх табеле. Екипа је окрњена за два јако битна играча који су носиоци игре Јединства више сезона, али у ситуацији смо да морамо ићи напред без њих у следећим месецима. Уколико се нађе неки играч који може да нам помогне и подигне квалитет игре, бићемо срећни да га ангажујемо, али за сада смо на том питању у ишчекивању. Комплетна екипа Јединства, уз два појачања, била би сигуран кандидат за супер Б лигу. Ипак, рано је за прогнозе, али верујем да ће екипа која на крају буде прва моћи да има чак и 4 пораза у првенству, таква је лига, прилично изједначеног квалитета. Потисје је у бољем тренингу и уколико им парирамо и одиграмо на мањи број голова, онда ту видим нашу шансу. Мислим да су појачања Потисја из Кикинде, са којима сам у ранијем периоду радио, а сада су у жуто-црном, својим искуством највећа претња свим екипама у овој лиги, закључио је тренер Јединства, Миљан Станић.


Утакмицу можете пратити путем ЛИНКА