Јабука дочекује Херцеговину у дербију за мушкарце ПРЛ Војводина

У припреми за 3. коло Прве лиге Војводина, изабрали смо утакмицу Јабуке и Херцеговине за директан пренос. Дуел од којег се много очекује и који ће дати одговор на питање ко остаје максималног учинка после 3 кола, биће преношен уживо, а ево и очеквања актера пред утакмицу.
''Очекујемо још један сјајан меч, тврд, борбен и квалитетан. Јабука је, баш као и ми, добро отворила сезону, имају добар тим, комбинација младих талентованих момака и искусних одличних играча. Митановски, Трјаковски, Витас и остали ће свима бити тврд орах, па тако и нама. Но, ми смо свесни свог квалитета и идемо у Јабуку да се представимо у најбољем светлу и да пробамо да победимо. Посебно се радујем новом сусрету са Божидаром Витасом, момком који је у нашим редовима провео пола године и за то време је оставио сјајан траг, играчки, а посебно својим људским квалитетима. Увек је лепо играти у Јабуци. Претходних сезона смо играли против њих доста феноменалних мечева, што на нашем, што на њиховом терену. Искрено, не осећам никакав притисак, где год да наступам, уживам у сваком мечу, а посебно у квалитетним рукометним срединама попут Јабуке. Сигуран сам и да саиграчима није проблем било који гостујући терен, ипак имамо у екипи играче који су прошли толико тога на рукометном бојишту, стога сам уверен да притисак неће утицати на нас. Још немам формирано мишљење по питању фаворита за прво место и мислим да је рано за такве процене, очекивао сам да ће лига бити уједначена, посебно на почетку сезоне, баш из тог разлога ми још нико није позитивно или негативно изненађење. Сматрам да чак 5-6  клубова може да се умеша у борбу за врх.'' - изјавио је капитен Херцеговине, Веселин Вучковић.
''Две победе у прва два кола за нас су добар старт, али нас већ у трећем колу очекује велики изазов. Екипа Јабуке је сјајна комбинација младости и искуства. Сви наши досадашњи дуели су били тешки и неизвесни, што би се рекло на гол. Такав дуел очекујем и у недељу. Радује ме повратак публике у дворане. Љубитељи рукомета у Јабуци су увек правили сјајну атмосферу. Моји играчи и ја не осећамо притисак због гледалаца на трибинама, ми волимо да играмо у таквој атмосфери. Екипа Херцеговца из Гајдобре је за мене важила за фаворита овог првенства, мада резултати из прва два кола то не показују. Лига је изједначена, па су изненађења могућа. У сваком случају, путујемо у Јабуку са жељом да одиграмо на врхунском нивоу и да се боримо.'' - рекао је Дарко Ивковић, тренер Сечањаца.


Са друге стране, реалан поглед на тренутно стање има тренер Јабуке, Јосип Драслар. ''За нас је морање, сваки гол, сваки бод је битан. Боримо се као дављеник за дах. Јабучанци одлично познају рукомет. Међутим, исто тако знају и да је екипа Јабуке претрпела значајне промене у саставу. Прво да обезбедимо опстанак, што пре, па ћемо онда да видимо за даље. Утакмица против Херцеговине је у најави тешка, као и прогнозе за исход исте. Јабука има предност домаћег терена, Херцеговина има јаку и искусну екипу. Сигурно је да ће утакмица бити јако лепа за гледање.


Капитен и голман РК Јабука, Никола Митановски, о досадашњем делу првенства и предстојећем дербију рекао је следеће:
''Гледајући са стране, можда и јесте изненађење то што смо у прва два кола остварили две победе, али за мене лично није. Ова екипа је претрпела озбиљне играчке промене, још просле сезоне, одласком скоро целе прве поставе. Клуб се ослонио на своју децу из млађих играчких погона. Требало је времена да се тако млада екипа ухода и припреми за овакав ниво такмичења, али коцкице се полако и све више слажу, већина играча је сада већ искуснија за ту једну сезону адаптирања у сениорском рукомету. Изузетан напредак је евидентан, сто су осетиле многе екипе још у пролећу ове календарске године. Вредно радимо и растемо из меча у меч. Публика у Јабуци обожава рукомет, један јако битан фактор за ову младу и полетну екипу. Наш превасходни циљ је опстанак, јер смо једна најмлађих екипа у првенству, ако не и најмлађа. Међутим, циљ је био да дочекамо екипу из Сечња са максималним учинком, што се и остварило. Не знам да ли можемо да се укључимо у борбу за прво место, али знам да можемо да направимо проблем свакој екипи. Ако се коцкице буду посложиле и ако будемо имали мало спортске среће, мислим да можемо завршити при врху. Верујем у своју екипу и знам да ћемо дати све од себе. Херцеговина је традиционално јак противник, ван терена наши спортски пријатељи. Наше утакмице су углавном крајње неизвесне. Међутим, мислим да сваког можемо да победимо на домаћем терену. Крајње је назахвално прогнозирати резултат у оваквом мечу, али верујем у победу и наставак стопроцентног учинка на почетку првенства.''


Утакмицу можете пратити уживо, у недељу, са почетком у 18 часова, путем ЛИНКА