Окупљање и тестирање играча у систему ЛМК - М14

Жабаљ је у недељу, 27. новембра, био место сусрета најперспективнијих играча, рођених 2002. године, који се такмиче у Лиги млађих категорија – М14.

У наставку можете видети селекције група:





Концепт окупљања представљен је на састанаку тренера и помоћника тренера са директором ЛМК Владимиром Кнежићем и председником ЗТ РСВ Јовом Павловим, након чега се приступило мерењу и тестирању. Др Слађана Грујић и тренер Милутин Лучић поставили су полигоне и мерне инструменте, након чега су тренери, уз њихову помоћ, мерили одређене карактеристике и способности сваког играча.

Позив на овај догађај стигао је на адресе 94 дечака, који су, подељени у шест селекција, одмерили снаге. С обзиром на то да је фокус био увид у квалитет играча и упоређивање добијених параметара са мерењем које је обављено пре две године, резултати утакмица су потиснути у други план.

Сваки тим дао је свој максимум, показао да су фер и коректно понашање и дружење увек на листи приоритета. Како би се, ипак, наградили и додатно мотивисали најбољи међу најбољима, „Ђак спорт“ је припремио поклоне, које је награђеним играчима уручио директор ЛМК Владимир Кнежић.

За идеалну поставу су изабрани:




  1. ГОЛМАН – Вукашин Марковић (РК „Војводина“),

  2. ЛЕВО КРИЛО – Балаж Пинтер ( РК „Потисје Плетекс“),

  3. ЛЕВИ БЕК – Ђорђе Станојев (РК „Лавови БП“),

  4. СРЕДЊИ БЕК – Никола Ковачевић (РК „Лавови БП“),

  5. ДЕСНИ БЕК – Ђорђе Пантовић (РК „Војводина“),

  6. ДЕСНО КРИЛО - Ерик Касаш (РК "Потисје Плетекс") и

  7. ​ПИВОТ - Лука Роган (РК "Војводина").



​Поштовање правила на терену, контролисали су припадници Заједнице судија и контролора, судијски парови Слађана Жигић - Тијана Димитријевић, Стефан Лаушев – Мирослав Марјановић и делегат Мирела Николић.