РК Војводина шампион Србије у сезони 2023/2024

Рукометаши Војводине су шампиони Србије у сезони 2023/2024, након друге победе над Металопластиком у финалу плеј-офа Супер лиге Србије. Након убедљиве победе на свом терену, Новосађани су и на гостовању, у Шапцу, успели да остану непоражени у првенству и подигну трофеј намењен најбољима у Србији.
Металопластика Elixir 27 (14) - 29 (14) Војводина.
Око 2.000 гледалаца у шабачкој хали ,,Зорка" уживало је у утакмици достојној финала, са пуно борбе, преокретима и резултатском неизвесношћу, а у којем су се својим искуством играчи Војводине изборили за нови тријумф и титулу. У првом полувремену одличан је био Вукашин Воркапић, а на паузу се отишло при резултату 14-14, што је наговестило неизвесност и у другом полувремену.
Металопластика је боље отворила друго полувреме и направила серију од 5 датих голова и вођство 19-14. Међутим, срце шампиона је ту показала екипа Бориса Ројевића, која је била решена да у две утакмице заврши финалну серију. Војводина се постепено враћала и у 47. минуту преокренула резултат у своју корист, када је на семафору писало 21-22, за шта је највеће заслуге имао Петар Ђорђић, који је у свом родном граду практично решио утакмицу и окитио се титулом шампиона Србије. Био је принуђен Ројевић да у неизвесном финишу мења поставу, након 3 искључења Голубовића и повреде Николића, али је и у тим тренуцима екипа деловала компактрно и непобедиво.
Најефикаснији у победничком саставу био је Петар Ђорђић са десет погодака, а пратио га је Вукашин Воркапић, који је седам пута био прецизан. У дресу Металопластике истакли су се Војислав Брајовић и Матеја Додић са по осам голова. Према избору тренера, МВП признање припало је Барису Пуховском, који се три пута уписао у листу стрелаца, али је својом искусном игром водио Војводину до још једне титуле.
Пехар Супер рукометне лиге, који остаје у трајном власништву клуба, Миљану Вуковљаку, капитену Војводине, уручио је господин Дејан Миленковић, директор такмичења, док је прелазни пехар шампиону Србије уручила госпођа Милена Делић, председник УО Рукометног савеза Србије.
Рукометни савез Војводине овим путем честита свим играчима, тренерима, стручном штабу и руководству клуба освајање 11. узастопне титуле!