ПОЧЕО ТУРНИР И ОТКРИВЕНА БИСТА ДРАГА ЈОВОВИЋА

У Врбасу је отворен 7. меморијални турнир "Драго Јововић".

Пре одигравања прве утакмице, у присуству свих екипа, представника Рукометног савеза Војводине, руководства Општине Врбас и бројних рукометних и личних Драгових пријатеља, откривена је биста Драга Јововића.

У првој полуфиналној утакмици су се састале екипе Спартак Војпут и Југовић. Гледаоци су могли да виде два различита полувремена. У првом су Каћани све време водили по један или два разлике да би Суботичани по први пут повели у последњем минуту полувремена.

Од самог почетка другог полувремена, Суботичани показају виши ниво спремности и сигурности, па се победа ни једног момента није доводила у питање. Утакмица је завршена резултатом 26:21.

Друго полуфинале је било много неизвесније. Врбас Петрол - Нови Београд 32:31. Током првог периода, домаћини стварају лепу предност, али млада и перспективна екипа под диригентском палицом Акима Комненића, такође Врбашанина, не одустаје од борбе за улазак у финале и до последњих секунди је пенал завршница била врло извесна. Ипак, Новобеограђани плаћају данак неискуству и ипак ће утеху морати потражити у борби за 3. место.

У утакмици за 3. место (16х) се састају Југовић и Нови Београд, док ће се за овај престижни пехар од 18часова борити Спартак Војпут и Врбас Петрол.

ФОТО: Горан Перовић