РУКОМЕТНИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА ПОКРАЈИНСКОГ ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА

Датум: 09/12/2018      Категорија: Остале вести

На семинару “Медицина у служби спорта” који је одржан у конгресном центру Андревље, Покрајински завод за спорт и медицину спорта уручио је признање за успешну сарадњу Рукометном савезу Војводине, а плакету је испред Савеза примио генерални секретар Слободан Вишекруна. Том приликом, истакнути су ангажман и деловање Рукометног савеза Војводине који утичу на системско уређење ове спортске гране, чиме се даје немерљив допринос квалитетној реализацији пројеката које спроводе ресорни секретаријат и Покрајински завод.

Приликом пријема плакете, генерални секретар Слободан Вишекруна изразио је задовољство што је РСВ препознат као најбољи партнер Покрајинског савеза за спорт и медицину спорта.

“Драго нам је што је наш труд препознат, ишколовали смо преко 250 тренера, а едукација и даље траје. Посебно смо поносни на то што се међу полазницима едукативних програма налазе и наши прослављени репрезентативци, освајачи медаља на ЕП 2012 и СП 2013” – рекао је Вишекруна и навео неке од њих Момир Илић, Алем Тоскић, Бојан Бељански, Далибор Чутура, Сања Рајовић, као и бивши селектор, сада члан стручног штаба Русије, Дејан Перић.

Учесници семинара имали су прилику да сазнају све о мониторингу спортских тренинга, изненадној смрти у спорту, значају и проблематици допинга спорту, као и исхрани спортиста.