In memoriam Мирко Васиљевић

Датум: 25/08/2018      Категорија: Остале вести

Мирко Васиљевић (1953 - 2018)

Сјајни некадашњи рукометаш, тренер и педагог, заклопио је страницу своје неисписане спортске саге и отишао са овог света скроман, тих, принципијелан и веома поштен. Какав је рукометаш био, о томе су се причале и још увек се са пијететом препричавају приче о луцидности, енергији и жељи са којојм је улазио у сваку утакмицу, тренинг.

Рођен у Соколову, на Мањачи код Бања Луке 1953. године, као осмогодишњи дечак са породицом 1961.године досељава се у Клек, а рукомет је почео да игра у тадашњем Вулкану и касније Пролетеру, којем је посветио спортску каријеру. Догурао је до дреса омладинске селекције тадашње Југославије и за свој Пролетер одиграо више стотина утакмица. Касније је као тренер био учесник великог Пролетеровог финала Купа шампиона са Берселоном, а као члан стручног штаба параолимпијске рукометне селекције освојио је медаљу која му је била изузетно драга.

Као врхунски спортиста и човек који је волео град у којем је одрастао Мирко Васиљевић учествовао је са великим успехом у популарним Играма без граница и био члан победничког тима из града на обалама Бегеја.

Комеморација ће бити одржана у понедељак 27. августа у Барокној сали зрењанинске Градске куће са почетком у 12 часова. Након тога, Мирко ће бити сахрањен у 14 часова на Новом гробљу у Зрењанину.