ОДРЖАНА ПРОШИРЕНА СЕДНИЦА УО РСВ

Датум: 17/01/2018      Категорија: Органи РСВ

Традиционална проширена седница Управног одбора Рукометног савеза Војводине одржана је 17.1.2018. године у хотелу Нови Сад. 

На почетку седнице, председник УО Борислав Перовић поздравио је спортске пријатеље Савеза директора Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Данијела Жупића, представника РСС Зорана Тијанића, представника Рукометног савеза Косова и Метохије Ивана Мандића, генералног секретара РС Београда Светозара Станковића и генералног секретара Савеза општине Оџаци Михајла Сујера. Рукометни савез Војводине захвалио се на сарадњи и уручио признања Покрајинском секретаријату  за спорт и омладину, Спортском савезу Војводине и Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта. 

На седници се расправљало се о следећим тачкама дневног реда:

1. Разматрање и усвајање записника са 7. седнице,

2. Разматрање и усвајање Извештаја о раду РСВ за 2017. годину,

3. Разматрање и усвајање Плана рада РСВ за 2018. годину,

4. Предлог одлуке о висини и начину исплате трошкова службених лица, органа и радних тела РСВ у 2018. години,

5. Разматрање и усвајање предлога УО ЗТ РСВ за селектора и помоћника за млађе категорије РСВ,

6. Формирање организационог одбора за прославу 70 година рукомета у Војводини,

7. Текућа питања.

Након усвајања записника са 7. седнице, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна детаљно је презентовао Извештај о раду РСВ за 2017. годину, који је једногласно усвојен. У претходној години сви органи Савеза, као и Комисије ревносно су обављали надлежности из свог домена. Заједнички циљ био је популаризација рукомета и његово враћање на место које заслужује. Рад Савеза у претходној години представљен је по следећим тачкама:

- Рад органа Савеза,

- Такмичарске активности,

- Струковне заједнице,

- Репрезентативне активности,

- Турнири и значајни датуми,

- Активности по посебним програмима.

Скупштина РСВ редовно је заседала током прошле године и испуњавала све своје обавезе. Због усклађивања Статута са Законом о спорту, којим су онемогућене „дупле“ функције, РСВ је предузео све мере и извршио кадровске промене у органима и телима.   Управни одбор расправљао је о многобројним актуелностима у рукометној организацији, а у фокусу је било усклађивање Статута са Законом о спорту. Надзорни одбор процењивао је обим и квалитет обављених послова и задатака сваког органа РСВ, Струковних заједница и Комисија. Све Струковне заједнице максимално су се трудиле да унапреде свој рад. 

Такмичења у свим лигама у оквиру РСВ одржана су по унапред дефинисаном плану, а оно чиме РСВ може да се похвали је Лига млађих категорија. У сезони 2016/2017 забележен је рекордан број екипа, чак 123. На рукометним паркетима Војводине такмичило се око 2400 деце.  Комисија за мини рукомет РСВ успела је и ове године да мотивише различите клубове и локалне самоуправе да се посвете организацији турнира у мини рукомету. У 2017. години одржано је преко 20 турнира у Долову, Новој Пазови, Црвенки, Панчеву, Банатском Карловцу, Црепаји, Војки, Кикинди, Србобрану, Зрењанину, Ади, Темерину, Новом Саду и многим друигм местима. Најмасовније такмичење, Куп Војводине одржава се девету годину заредом, а финалне утакмице одиграће се у Оџацима. Током летњих месеци, организовани су турнири у рукомету на песку у Новом Саду, Бачкој Паланци, Апатину и Кикинди. Потпредседница УО РСВ Јелена Ерић положила је за лиценцу ЕХФ делегата у рукомету на песку, а судијски пар Жигић-Михаиловић стекао је звање ЕХФ судијског пара у овом спорту. 

Што се тиче репрезентативних активности, пету  годину заредом иницирано је и спроведено окупљање и тестирање девојчица и дечака, који се такмиче у систему ЛМК. Тестирањем је руководила чланица Стручног савета РСВ др Слађана Грујић, а активно учешће узео је и наш стипендиста Милутин Лучић. На Фестивалима рукомета у Крагујевцу и Београду, све селекције РСВ биле су на висини задатка.

Током 2017. године РСВ је дао подршку многобројним манифестацијама. Неки од важнијих турнира су, врбашки меморијални турнир "Драго Јововић", меморијални турнир у Риђици „Драган Швељо Пиње“, мокрински турнир "Алекса Ђуканов" и многи други. И прошле године одржани су рукометни кампови "Богдан Родић", "Растимо", „Камп шампиона“ и "Гуливер", а први пут одржан је камп мини рукомета „Летенка“. 

Иницијатива РСВ да обиђе локалне самоуправе и клубове на њиховим територијама наишла је на велико одобравање представника власти и ових рукометних организација. Делегација РСВ обишла је велики део општина на територији Војводине, а обиласци ће се наставити и у наредном периоду.

Комисија за информисање трудила се да испрати сва дешавања на територији РСВ. Активно присуство на друштвеним мрежама, актуелне најаве и извештаји са рукометних терена широм Војводине резултирале су порастом интересовања популације што се огледа у порасту броја пратилаца на новим средствима информисања (фејсбук, твитер, инстаграм).

Детаљан План активности РСВ за 2018. годину по месецима представио је, такође, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна. Он је истакао да се поред многобројних активности, међу приоритетима РСВ у 2018. години налазе популаризација мини рукомета у основним школама и школовање тренера. Акценат је стављен и на почетак припрема за обележавање јубилеја рукомета у Војводини, тако да је на овој седници формиран и Организациони одбор за предстојећу манифестацију.

Предлог одлуке о висини и начину исплате трошкова службених лица, органа и радних тела РСВ у 2018. години једногласно је усвојен, као и предлог УО ЗТ РСВ за селектора и помоћника за млађе категорије РСВ.

Радни део седнице завршен је текућим питањима, након којих је организован коктел за све присутне.