ОДРЖАНА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ТАКМИЧЕЊА

Датум: 10/01/2018      Категорија: Сениорска такмичења

У седишту Рукометног савеза Војводине, одржана је редовна седница Комисије за такмичења. Анализирани су и усвојени сви извештаји директора сениорских лига, који су поднети након завршетка јесење полусезоне. Усвојени су и извештаји о такмичењу у Лиги млађих категорија и у Купу Војводине.

Посебно је анализирана проблематика везана за број екипа и група у четвртом степену такмичења код мушкараца. Наиме, непосредно пред почетак сезоне, УО РСС је донео одлуку о промени система такмичења, мењајући број клубова у Супер А лиги (проширивање са 12 на 14 екипа) и формирајући још једну групу Супер Б лиге (проширивање са 12 на 23 екипе). Из тог разлога, дошло је до непланске попуне виших лига, клубовима из нижих лига, а то се највише одразило на четврти степен (треће лиге), па се тако десила ситуација да нпр. Трећа лига група "Банат" броји само 4 клуба. Чланови комисије су донели одлуку да иницирају према Управном одбору РСВ малу промену, па би структура лига на територији Војводине од јесени била следећа:

Прва лига "Север" М (1 група са 12 екипа са територије целе Војводине);

Прва лига "Север" Ж (1 група са 12 екипа са територије целе Војводине);

Друга лига "Север" М (1 група са 12 екипа са територије целе Војводине);

Друга лига "Север" Ж (група "Банат" до 10 екипа и група "Бачка-Срем" до 10 екипа);

Трећа лига Војводине М (група "Север" екипе са територије западнобачког, севернобачког и севернобанатског округа до 10 екипа, група "Исток" екипе са територије средњебанатског и јужнобанатског округа до 10 екипа и група "Запад" екипе са територије јужнобачког и сремског округа и са територије града Новог Сада).

Новина би била смањивање броја екипа у ДРЛ "Север" са 14 на 12 и укрупњавање група у трећим лигама са 4 на 3.

Донет је и закључак да сви чланови комисије размисле мало и изврше консултације у срединама из који долазе, а са намером да се уради нешто конкретно и спречи "губљење и нестанак" играча и играчица, који изађу из млађих категорија, а тренутно немају могућност да наставе са такмичењем у сениорским лигама.