БАЧКА ПАЛАНКА БИЛА И БИЋЕ ПРЕПОЗНАТЉИВА ПО РУКОМЕТУ

Датум: 20/12/2017      Категорија: Остале вести

Бранислав Шушница, председник Општине Бачка Паланка, био је домаћин састанка на ком су присуствовали Слободан Вишекруна, генерални секретар РСВ, Владимир Кнежић, председник такмичарске комисије РСВ, Јелена Пермосер и Драган Јовић, представници рукометног клуба "Лавови БП" и Дарко Божовић, директор спортскo-рекреативног центра "Тиквара".

Током састанка су размењена искуства и разговаарало се о проблемима са којима се сусреће спорт на локалу. Током наредне године предвиђено је и пуштање у рад спортске хале у Гајдобри, месту које је изнедрило многа рукометна имена.

"Трудимо се што више можемо да помогнемо спорту. Бачка Паланка је препознатљива у Србији, али и у Европи по рукомету и по кајаку. Ја сам био фудбалер и драго ми је што ФК "Бачка" сада игра Супер лигу, али ми то не можемо у потпуности да испратимо, јер су трошкови превисоки за наше услове, иако смо и ту у последње две године издвојили значајна средства за постављање квалитетних рефлектора на фудбалски стадион. Оно што нам доста отежава ствари јесте недостатак средстава. Људи већином имају представу да је буџет наше општине доста већи, јер знају да смо велика општина са 17 насељених места и веома јаком привредом, али то је потпуно супротно. Разлог томе лежи у чињеници да су седишта скоро свих компанија у Новом Саду и Београду, па се то и те како рефлектује на приходну страну буџета. И поред тога, трудимо се да издвојимо коректна средства за спорт, а рукомет је имао и увек ће имати нашу помоћ. Рукометни луб "Лавови БП" ради изузетно добро и квалитетно и ми то веома добро знамо. Поред прве екипе, која је на корак од уласка у Супер Б лигу, изузетно смо поносни на млађе категорије овог клуба, јер из године у годину постижу веома запажене успехе и на нивоу Војводине, али и на државном нивоу. Нама и јесте циљ да за наше клубове наступају Паланчани, што у овом клубу и те како јесте ситуација", изнео је своје виђење ставри председник Општине.

Јелена Пермосер и Драган Јовић су истакли да са локалном самоуправом клуб има веома добре односе и сарадњу и да су свесни да су средства, којим располаже Општина доста мала, али да су увек наилазили на разумевање и помоћ.

Вишекруна је у кратким цртама истакао: "Изненађен сам чињеницом да буџет Бачке Паланке није већи, али шта је - ту је. Најважнији је искрен и партнерски однос клуба и локалне самоуправе и заједничко креирање планова. Радује ме што је и председник свестан да је рад у овом клубу квалитетан и да ће наставити да их подржава и излази им у сусрет. Оно што ме не радује и због чега нисам срећан је чињеница да у Паланци тренутно нема женске екипе, а годинама је то била традиција, па апелујем и на локалну самоуправу, али и на све рукометне раднике да учине нешто по том питању и да омогуће и девојчицама да, кроз тренинг, осете чари рукомета. Слажем се са председником, када прича о препознатљивости Паланке по рукомету, јер су Шешум, Вујин, Марковић, Продановић и Бељански и сада на ширем списку, а пре само пет година су управо сви набројани освојили европско сребро са репрезентацијом Србије".

Поред наведеноог, разговарало се и о стручном усавршавању тренера, али и школовању нових тренерских кадрова, као и о начину суфинансирања спорта на теритоији општине Бачка Паланка.