СРБОБРАНСКИ РУКОМЕТ СЕ ВРАЋА НА ДОБАР ПУТ

Датум: 15/12/2017      Категорија: Остале вести

Радивој Парошки, председник Општине Србобран и Тодор Шимпрага, члан општинског већа задужен за омладину и спорт, примили су данас Слободана Вишекруну, генералнг секретара РСВ, Владимира Кнежића, председника такмичарске комисије РСВ и Стевицу Бечејца и Нандора Брашња, рукометне раднике из рукометног клуба "Србобран".

У пријатном амбијенту, председник општине је евоцирао успомене, јер је некада и сам био на челу овог рукометног клуба. Осврнуо се кратко и направио паралелу: "Спорт у Србобрану је прилично развијен. Не као некада, али за нашу средину је и ово задовољавајући ниво. Сећам се година када сам био председник рукометног клуба. Тада је овај клуб досегао највеће висине од оснивања, па до дан - данас. Тада је све било много лакше, јер нам је привреда била јака и са спонзорствима смо могли и да квалитетно организјемо клубове, али и да постижемо резултате. Мада, ја сам и тада био заговорник идеје да треба бити реалан и не претеривати у жељама, ако немаш могућности да их реализујеш, али апетити су чудо. Успех лако повуче и ми смо тако и ишли горе и горе, све док није дошло до краха привреде, а самим тим и клуба. Сматрам да је много боља прича када су наша деца у клубовима, када се са њима ради на педагошки начин, да они стекну здраве навике, склоне се са улице и постану добри људи. Е сада смо у таквој ситуацији и ја сам срећнији са нашом децом у најнижој лиги, него са играчима из других средина у највишој лиги. Ми не можемо да финансирамо професионалне клубове, који имају професионалне играче, па свако треба да направи реалан план, наспрам онога што може да обезбеди".

Слободан Вишекруна је представнике локалне самоуправе упознао са праксом РСВ-а да жели да обиђе све локалне самоуправе у Војводини и да са првим људима општина разговара о стању у клубовима. Да се уради анализа тренутног стања и да свако да свој допринос, како би стање било боље, а проблеми мањи у наредном периоду.

"Председниче, рукометни клуб "Србобран" ради са децом и такмичи се у Лиги млађих категорија и то је лепо, али морамо бити свесни да та деца расту и да долази тренутак, када ће прерасти то такмичење и када треба да се укључе у сениорско такмичење и у том правцу треба и општина и спортски савез да има разумевање и да подржи то. Поред тога, веома је важно и у законском, али и у едукативном смислу да са децом раде тренери са лиценцама, па Вас молим да у свакој наредној години определите буџетска средства, која ће бити усмерена искључиво у правцу стручног усавршавања постојећег, али и оспособљавање новог тренерског кадра" - укратко је резимирао излагање генерални секретар РСВ.

Председник РК "Србобран" је истакао да има изузетно добар однос и са локалном самоуправом и са савезом и да клуб константно ради са децом, али да се на јесен планира укључивање екипе у сениорско такмичење. Тренутно се ради и са најмлађима, а у недељу се и организује турнир у мини рукомету, на ком се очекује учешће око 10 екипа.

Владимир Кнежић је похвалио рад Стевице Бечејца, наводећи да је он заслужан што је клуб опстао све ове године и што и даље ради. Такође, замолио је председника и члана општинског већа да подрже укључивање прве екипе у такмичење.

Председник општине се захвалио на посети, изразио надање да ће се сарадња са Рукометним савезом Војводине наставити и унапредити у наредном периоду, као и да рукометни клуб може и даље да рачуна на подршку локалне самоуправе.