СЕНТА ИМА ВЕЛИКИ РУКОМЕТНИ КАПАЦИТЕТ

Датум: 14/12/2017      Категорија: Остале вести

Настављена је пракса посећивања општина на територији Војводине, а јуче је домаћин била Сента. На састанку којем су присуствовали председник Општине Сента, Цегледи Рудолф, секретар за спорт и члан општинског већа, Данило Попов, секретар спортског савеза Општине Сента, Игор Сегедински, председник РК Сента, Драган Миљковић и генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна, многе теме су начете, а неке од њих остале су као план и тежња за будућност.

На самом почетку присутне је поздравио председник Општине Сента, господин Цегледи, који је рекао да му је веома драго што је Рукометни савез Војводине посетио Сенту, рекавши да се рукомет у Сенти воли и поштује и да има веома дугу традицију. Господин Цегледи је рекао да Општина подржава спорт и да се заиста труди да на најбољи начин подржи све своје спортске клубове, па тако и РК Сента.

Генерални секретар РСВ је укратко информисао присутне о активностима Рукометног савеза Војводине, рекавши да се највише пажње посвећује раду са младима, да такмичење из годину у годину рађа неке нове таленте, који се кроз окупљање селекција тестирају и на тај начин се прати њихов напредак. РК Сента се такмичи са три екипе у ЛМК РСВ, што је заиста похвално и такав тренд треба да следе сви клубови. Школовање тренерског кадра је такође нешто на чему РСВ инсистира, а у сарадњи са Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта ишколован је већ завидан број тренера, што треба даље наставити, јер је увек боље када клуб има неколико тренера у својим редовима. Због тренутне ситуације у клубу, Вишекруна је саветовао присутнима да заједничким снагама нађу још неког тренера или лице које ће се школовати и завршити тренерску школу, како би рад и вођење екипа на турнирима били лакши.

Господин Попов обратио се присутнима и замолио да РСВ води рачуна о трошковима такмичења, након чега је господин Вишекруна рекао да су трошкови такмичења у ЛМК нижи од оних који су актима РСС предвиђени и да се заиста води рачуна о сваком клубу и да се гледа да се што више ради у интересу клубова.

Делегација је потом обишла спортску халу, предивно здање, којим се Сента заиста може подичити, а домаћини су нарочито поносни на своје интернационалце и велика рукометна имена, Радивоја Кривокапића, Марка и Милорада Кривокапића, као и Андрију Сенића, али и на утакмицу која је организована по отварању, када је сениорска репрезентација Србије угостила Мађарску баш у тој хали.

За недавно одржан Микулаш Куп у Ади и Молу влада изузетно интересовање и у Сенти, па су домаћини изразили надање да би следеће године део турнира могао да буде одигран и у Сенти, рачунајући на малу удаљеност од Аде, али и добре спортске и угоститељске капацитете, које Сента има у понуди.

У даљем необавезном разговору отворене су и бројне друге теме, о којима ће бити разговора на неком наредном састанку, а домаћини су показали гест гостопримства и оставили отворен позив за сличан састанак и наредне године.