ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „АЛЕКСА ЂУКАНОВ“

Датум: 13/12/2017      Категорија: Остале вести

Четврти меморијални турнир „Алекса Ђуканов“ одржан је претходног викенда у Мокрину. На турниру су учествовале девојчице рођене 2003. године, али су се на терену нашли и мини рукометаши. Турнир је свечано отворио председник Скупштине РСВ Зоран Пашић.

Најмлађи  учесници турнира су, својом позитивном енергијом и искреношћу, успели да измаме  осмехе многобројне публике. Отворили су турнир на најбољи могући начин и дочарали колико је мини рукомет важан за правилан раст и развој деце. Учесници турнира у мини рукомету су биле екипе из Кикинде, Аде, Новог Кнежевца, Кањиже, Зрењанина, Мужље и Мокрина. Утакмице су одигране у фер и коректној борби, а с обзиром на то да није било победника, сви су добили захвалнице и лопте. 

Око 60 девојчица из Темерина, Фекетића, Зрењанина, Петроварадина и Мокрина показало је своје умеће на терену, а сигурно је да рукомет у Војводини има чему да се нада.

Снаге су одмерили и ветерани, и то екипе Мокрина и Сенте.

Турнир је меморијалног карактера, а одржава се сваке године у знак сећања на наставника Алексу, оснивача мушког и женског клуба Црвена Звезда. Организатори ове рукометне манифестације су ЖРК Мокрин и МРК Црвена Звезда из Мокрина. Рукометни савез Војводине подржао је организацију турнира и ове године.