БЕОЧИН ЗНА ДА НА МЛАДИМА ОСТАЈЕ РУКОМЕТНИ СВЕТ

Датум: 06/12/2017      Категорија: Остале вести

На састанку одржаном у просторијама Спортског савеза Општине Беочин, ком су присуствовали председник Скупштине Општине Беочин, Зоран Стокућа, члан општинског већа задужен за сарадњу са месним заједницама, спорт и туризам, Нада Пурић, представници рукометног клуба ''Беочин 1959'', Душица Ристић и Жарко Братић, као и председник Спортског савеза и генерални секретар Спортског савеза Општине Беочин, Миодраг Ивановић и Весна Ижак, гости су били представници Рукометног савеза Војводине, генерални секретар, Слободан Вишекруна, и члан Управног одбора РСВ, др Слађана Грујић.

Госте је у име Општине Беочин поздравио председник Скупштине Општине Беочин и пожелео добродошлицу, рекавши да му је драго што се показује интерес за клубове из малих средина.

Генерални секретар РСВ је укратко информисао присутне о активностима Рукометног савеза Војводине, рекавши да се највише пажње посвећује раду са младима, да такмичење из годину у годину рађа неке нове таленте, који се кроз окупљање селекција тестирају и на тај начин се прати њихов напредак, у чему значајну улогу има др Слађана Грујић. Вишекруна се потом осврнуо и на рад тренутно јединог клуба са територије Општине Беочин, рекавши да је клуб у претходном периоду био сачињен од играча који су долазили ''са стране'' и није имао базу беочинске деце, што је довело до тога да се исказане амбиције не поклопе са реалним могућностима. Даље, рекао је Вишекруна, потребно је радити много више на формирању такмичарског погона у млађим узрасним селекцијама, кренути у такмичење и на тај начин створити добру базу за будућност. Школовање тренерског кадра је такође нешто на чему РСВ инсистира, а у сарадњи са Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта ишколован је већ завидан број тренера, што треба даље наставити, јер је увек боље када клуб има неколико тренера у својим редовима.

Председник Спортског савеза Општине Беочин истакао је да је статус Савеза неразрешен, да они имају одговорности, али не и овлашћења да одлучују о висини средстава која се издвајају спортским клубовима, којих на територији Општине има много.

Представници клуба Душица Ристић и Жарко Братић истакли су да се клуб бори свим силама, да су веома лимитирани у раду, пре свега због малог броја термина за тренинге, што некако мора да се поправи, а затим и због тога што су веома скромна средства која се издвајају за рукометни клуб ''Беочин 1959''. Такође, рекли су представници клуба, да су свесни тога да на младима остаје свет, па тако и рукомет, те да ће настојати у намери да формирају млађе категорије, јер као мала средина веће шансе имају да одрже континуитет рада са децом, него са сениорима.