У НОВОЈ ПАЗОВИ СЕ РУКОМЕТ НАМЕТНУО КАО СПОРТ БРОЈ 1

Датум: 01/12/2017      Категорија: Остале вести

Начелник одељења за спорт, Општине Стара Пазова, Велибор Катић данас је био домаћин састанка на који је позвао Слободана Вишекруну, генералног секретара РСВ, Бошка Пилиповића, члана УО РСВ, Владимира Кнежића, председника Такмичарске комисије РСВ, Милана Иванића (РК "Нова Пазова 1957") и Драгицу Вићентијевић (ЖРК "Младост НП"). Састанку је присуствовао и референт за спорт Општине Стара Пазова Драган Ђукић.

Вишекруна је укратко присутне учеснике састанка информисао о активностима Рукометног савеза Војводине. Кроз ту тему се осврнуо и на рад клубова са територије Општине Стара Пазова. "Из Нове Пазове је један од два војвођанска супер А лигаша, на шта смо поносни, а поред тог клуба и мушки клуб је стао на ноге и ове године је ушао у Другу лигу. Оно што ме посебно брине јесте чињеница да у Старој Пазови више не постоји клуб и не могу да схватим да је то могуће. Добро знам да је одбојка спорт по ком је препознатљиво то место, али ми је несхватљиво да се дозволи гашење рукометног клуба. Такође, нисам срећан због чињенице да се ни у клубу у Војки скоро ни не ради са млађим категоријама, а да је тај рад отежан и у Новој Пазови због недостатка термина у хали", рекао је између осталог генерални секретар РСВ.

Велибор Катић се надовеезао на ове констатације: "Ми смо пре неколико година решили да пресечемо и да ни једном клубу не дамо више средстава и да видимо шта ће са њима да се деси. У неким местима се профилисала одбојка, у неким фудбал и остали спортови, а у Новој Пазови је то дефинитивно рукомет и то не вештачки, већ са нашом децом. Сада када подвучемо црту, не расипамо новац већ концентришемо на одређене спортове у одређеним местима. Свесни смо да постоји велики проблем због недостатка термина, али већ наредне године добијамо једну тренажну халу и тиме ћемо решити проблем и омогућити да све млађе селекције имају довољан број тренинга. У контакту смо и са људима из куће фудбала, па и ту покушавамо да "избоксујемо неке термине". Сматрам да издвајамо коректан износ за финансирање спорта, а поред такмичарских активности и осталих трошкова клубова, ми посебно одвајамо средства и за превоз клубова на утакмице, чиме скидамо велики терет са клупских буџета".

Представници женског и мушког клуба су потврдили ове информације, које је изнео начелник одељења за спорт и изразили надање да ће се та хала што пре отворити, како би могли да побољшају рад и укључе још више деце у тренажни процес.

Вишекруна је још једном апеловао да челници Општине треба да уложе додатне напоре и да покушају да у разговору са привредницима обезбеде додатне изворе суфинансирања за клубове, што је подржао и члан УО РСВ Бошко Пилиповић, који је изнео своје виђење и идеје које би могле да побољшају ствари на том плану.

На састанку је такође закључено да је потребно анимирати децу у основним школама, али да је неопходно да се још неколико рукометаша и рукометашица стручно оспособи и да као оперативни тренери могу несметано да обављају тренерски посао, а нарочито са најмлађима.