ОДРЖАН ТУРНИР ВЕТЕРАНА И ВЕТЕРАНКИ “БАТИЦА 2017”

Датум: 25/10/2017      Категорија: Остале вести

Рума је протеклог викенда (19-22. октобра) угостила ветеране и ветеранке из шест држава у оквиру седмог међународног турнира “Батица 2017”. Такмичило се 16 екипа из Русије, Хрватске, Словеније, Грчке, Босне и Херцеговине и Србије.

У мушкој конкуренцији прво место припало је домаћинима, РК Ветерани 022 из Руме. На другом месту нашла се екипа Студентски Град из Београда, док се руска екипа Yарославл изборила за треће место. За најбољег играча проглашен је Душан Новокмет (Ветерани 022, Рума), а највише голова на турниру (32) постигао је Самир Агаев, (Yарославл, Русија). Пеђа Бајевић (Студентски Град, Београд) изабран је за најбољег чувара мреже.

Српска екипа Фрајле Интернационале освојила је турнир у женској конкуренцији. Од њих су у финалу изгубиле рукометашице Славонског Брода из Хрватске. За треће место избориле су се Словенке, Старејше Деклце. Сања Јефтић (Фрајле Интернационале) изабрана је за најбољу играчицу, док се Младенка Катинић (Славонски Брод) са својим 21 голом нашла на челу листе стрелаца овог турнира. Међу стативама, најбоља је била Ведрана Ласан (Славонски Брод).

Промотер турнира био је наш прослављени голман и некадашњи селектор, Дејан Перић, а турнир је реализован уз подршку Општине Рума, Спортског савеза Рума, Рукометног савеза Војводине, 021 Еко Футуре из Каћа и Беxатон плуса из Новог Сада.