РСВ ОБИШАО И ЗРЕЊАНИН

Датум: 13/10/2017      Категорија: Органи РСВ

У склопу обиласка локалних самоуправа и клубова на њиховим територијама, представници РСВ генерални секретар, Слободан Вишекруна, и потпредседник УО РСВ, Момир Рнић, посетили су Зрењанин. Састанак је одржан са градоначелником Зрењанина, Чедомиром Јањићем, председником Окружног рукометног савеза Средњи Банат, Иваном Грубачким, и представницима клубова Стеваном Медеровићем и Зораном Димитрићем (РК Пролетер), Драгишом Албуљем и Драганом Лазаровим (ЖРК Пролетер), Мирјаном Галин (ЖРК Нафтагас), Золтаном Иваницом (ОРК Зрењанин) и Миланом Милиновићем (РК Нафтагас).

Састанак је започео градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић, који се захвалио представницима РСВ на показаном интересовању, одвојеном времену и посети. Након тога, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна је изразио задовољство због посете граду спорта и рукомета и издвојио пример РК Пролетер, који је био звучно име у бившој Југославији и играо чак и финале Лиге шампиона. Овај клуб се тренутно такмичи у Супер Б лиги, имао је добар старт, а посвећен је и раду са млађим категоријама. Према речима Вишекруне, клуб у којем ради рукометна легенда као што је Момир Рнић и води рачуна о најмлађим рукометашима има сигурну будућност. Генерални секретар се осврнуо и на функционисање осталих клубова. Похвално је то што је ЖРК Пролетер превазишао проблеме, који су их пратили током прошле године, и што имају омладински погон. ОРК Зрењанин такмичи се у Другој лиги, као и ЖРК Нафтагас, док РК Нафтагас наступа у Трећој лиги. Женска екипа Лехела игра утакмице Друге лиге. Рукометни савез Војводине у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за омладину и спорт активно ради на школовању тренера и са ових простора. Генерални секретар је закључио да у Зрењанину нема проблема са функционисањем клубова, али је замолио градоначелника да употреби свој ауторитет како би додатно помогао клубовима, преко страних компанија и различитих спонзорских уговора. Градоначелник је обећао да ће дати све од себе да тако и буде.

Стеван Медеровић из РК Пролетер захвалио се градоначелнику и истакао да, упркос тешкој економској ситуацији, клубови проналазе начине да опстану. РК Пролетер удружио се са ОРК Зрењанин тако да њихове млађе категорије наступају заједно. Медеровић је изразио жељу да им град помогне око Дома ученика, како би младим рукометним талентима, који живе ван Зрењанина, омогућили да се школују и живе у овом граду.

Драгиша Албуљ (ЖРК Пролетер) се, такође захвалио граду и замолио да се овом клубу помогне око добијања термина у ОШ Жарко Зрењанин.

Завршну реч имао је председник ОкРС Средњи Банат, Иван Грубачки, који је указао на проблем људског фактора и нагласио да би Зрењанин требало да се угледа на Панчево, Кикинду и Нови Сад, јер има и квалитетне играче и тренере и клубове, који би уз спонзоре могли да буду још успешнији.